U komšiluku tradicionalna manifestacija: U PETAK VAŠAR U DEBELJAČI

08/11/2018

U PETAK VAŠAR U DEBELJAČI
Opovo, 8. novembar 2018;
U petak 9. novembra, u organizaciji Javno komunalnog preduzeća „4 oktobar“, održava se tradicionalni jesenji robni i stočni vašar u Debeljači. Prvi vašar (pijac) u Debeljači održan je 1862. godine. Nekada je bio višednevan i održavao se tri puta godišnje, dok je sada jednodnevan i održava se šest puta godišnje (mart, april, jun, avgust, septembar, novembar)

Naravno, na vašaru za svakog po nešto: prodaja novih i polovnih automobila, traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije, prodaje se stoka i poljoprivredni proizvodi, a prisutne su brojne i razne zanatlije.

Na vašar se može doterati stoka iz svih mesta samo sa ispravnim uverenjima o zdravstvenom stanju o nevladanju zarazne bolesti u mestu odakle se stoka doteruje.

Obrtničari imaju pravo da prodaju robu na vašaru sa propisanim obrtnicima i ne mogu bez dozvole nadležne Mesne vlasti na vašaru mesto zauzeti.

Telefon: 013 664 391.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije