U pripremi istorijsko – dokumentarna izložba: TRAŽE SE INFORMACIJE, FOTOGRAFIJE I ŠTAMPANE PUBLIKACIJE U VEZI ISTORIJE BIOSKOPA I SNIMANJA FILMOVA U NAŠOJ OPŠTINI

31/10/2018

TRAŽE SE INFORMACIJE, FOTOGRAFIJE I ŠTAMPANE PUBLIKACIJE U VEZI ISTORIJE BIOSKOPA I SNIMANJA FILMOVA U NAŠOJ OPŠTINI
Opovo, 31. oktobar 2018;
“Poštovani sugrađani, Kulturni centar Opovo u saradnji sa javnim glasilom “Glas Opova” priprema izložbu “110 godina filma u Opovu” u decembru 2018. godine u vreme obeležavanja Svetskog dana filma (28.12.2018). Ova dokumentarna izložba bavi se istorijom filma u našoj opštini, od prvog prikazivanja filma, filmova koji su snimljeni na teritoriji Opova, istorijom putujućih bioskopa i osnivanjem stalnog, filmskim umetnicima rođenim u Opovu kao i osnivanjem poznatog filmskog studija “Baranda film”.

Tim povodom, pozivamo sve sugrađane da pomognu u realizaciji ove izložbe i jave se ukoliko imaju fotografsku građu o filmu i bioskopima u periodu od 1908. do danas kao i štampane publikacije (postere, ulaznice, kataloge i sl), koje mogu verifikovati događaje.

Ukoliko imate bilo kakve informacije ili materijal, možete kontaktirati Kulturni centar Opovo (063 10 68 319; e-mail: kulturnicentaropovo@gmail.com) ili se javiti redakciji Glasa Opova (063 10 60 340; e mail: glasopova@gmail.com).

Fotografije u prilogu: snimanja filma “Sibirska ledi Magbet” u Barandi i prva bioskopska projekcija (Tarzanov bes) u opovačkom Domu kulture “Olga Petrov”.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije