Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. ŠESTI KUP TOLERANCIJE

10/05/2014

ŠESTI KUP TOLERANCIJE
DSC_0119Sakule / Baranda, 10. maj 2014;
Jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija kada su u pitanju osobe sa invaliditetom u Srbiji KUP TOLERANCIJE održana je po šesti put u našoj opštini. Za razliku od prethodnih pet puta, ovogodišnji kup je organizovan na dve lokacije – takmičarski deo na ribnjaku u Sakulama i svečani deo na ribnjaku u Barandi.

– Na ovaj način smo pokazali da smo obezbedili dve pristupačne lokacije za osobe sa invaliditetom i koristim priliku da se zahvalim predstavnicima Ribnjaka Ribarstvo Ad Baranda, sa kojima sarađujemo od samog početka ovog projekta, izjavio je predsednik Udruženja Sava Lazin.

U takmičarskom delu ove godine je učestvovalo 18 ekipa i 70 takmičara iz cele Srbije i Makedonije. Gosti iz Makedonije su stigli juče i ugošćeni su u novootvorenim proistorijama Udruženja u Barandi.  Tokom takmičenja lokaciju je obišao predsednik opštine Milorad Soldatović u društvu glumaca iz filma Montevideo, Dragana Bjelogrlića (režiser filma), Branislava Brstine (Bogdan), Nebojše Ilića (Boško Simonović  Dunster) i Nenad Heraković (Vampir). Takmičarskli deo u sportskom ribolovu, koji je organizovao Adam Vojić iz Udruženja sportskih ribolovaca „Linjak“ počeo je oko 9:30h i trajao je do 13:00h. Nakon merenja ulova i unošenja podataka u zapisnik takmičari i gosti su se preselili u Barandu gde je zakusku spremio naš poznati kuvar Ljuba Lovac.

U svečanom delu, pored medalja i pehara za takmičare, podeljene su specijalne plakete za sponzore i medijsku podršku. Među nagrađenima našli su se Opština Opovoi  i Glas Opova.

Rezultati:

ŽENE: 1. Dragana Stević; 2. Srebra Paunović; 3. Slađana Radovanović:  MUŠKARCI: 1. Bratislav Babić; 2. Miša Đurđević; 3. Zoran Poučki: VAN KONKURENCIJE: Miodrag Radović; 2. Živorad Đurić; 3. Andreja Salković:  EKIPNO: 1. Kraguj; 2. Banat Zrenjanin; 3. Opovo: I SEKTOR: 1. Miša Đurđević (Kraguj); 2. Zoran Poučki (Zrenjanin); 3. Milan Dragić (Novi Sad): II SEKTOR: 1. Bratislav Babić (Opovo); 2. Milutin Dimitrijević (Kragujevac); 3. Zoran Lazić (Stara Pazova): III SEKTOR: 1. Dobrica Lukić (Smederevo); 2. Saša Prošić (Zrenjanin); 3. Živan Bakonjić (Čačak).

Ispred opštine Opovo na manifestaciji su prisustvovali predsednik opštine Milorad Soldatović, zamenik predsednika opštine Branko Mihajlović, član Opštinskog veća opštine Opovo Milivoje Stegić i šef kabineta predsednika opštine Zorana Zivlaković.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije