Počela vakcinacija protiv gripa: U DOMU ZDRAVLJA OPOVO 290 DOZA VAKCINE

18/10/2018

U DOMU ZDRAVLJA OPOVO 290 DOZA VAKCINE
Opovo, 18. oktobar 2018;
Iako grip još nije stigao u Srbiju pravo je vreme za vakcinaciju protiv gripa, pošto je za sticanje imuniteta potrebno više nedelja od vakcinacije.

Vakcinacija protiv gripa se preporučuje osobama sa posebnim rizikom a to su: – hronične bolesti srca i pluća, bubrežne bolesti; dijabetičari i gojazne osobe; transplantirani pacijenti; osobe sa oslabljenim imunitetom.

Vakcinacija protiv gripa je najefikasnija mera prevencije a i redukuje teške forme bolesti i širenje gripa.

Nabavku vakcina preko Instituta Torlak sproveo je Republički fond za zdravstveno osiguranje a nabavljeno je 241.620 doza vakcina. U Domu zdravlja Opovo stiglo je 290 doza i vakcinacija je započeta 16.oktobra.

Pravo na besplatnu vakcinu protiv gripa imaju odsobe starije od 65 godina i hronični bolesnici, kao i svi zaposleni i smešteni u gerontološkim centrima ili ustanovama socijalno zdravstvene zaštite i zdravstveni radnici u zdravstvenim ustanovama.

Prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije vakcina sadrži tri tipa virusa AH1N1, AH3N2 i virus B, jer su to virusi koji se ove godine očekuju da budu u cirkulaciji.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije