Ministarstvo unutrašnjih poslova: POJAČANA KONTROLA VOZAČA TERETNIH VOZILA I AUTOBUSA

15/10/2018

POJAČANA KONTROLA VOZAČA TERETNIH VOZILA I AUTOBUSA
Opovo, 15. oktobar 2018;
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom ove nedelje vršiće pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa.

Saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju, vršiti pojačanu kontrolu pravilne upotrebe tahografa i poštovanja propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom. Pojačana kontrola sprovodi su u okviru akcije međunarodne organizacije TISPOL.

Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i prekršaji vezani za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće  preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Saobraćajna policija tokom ove akcije pojačano će kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Akcija će se od danas do 21. oktobra sprovoditi u 32 države, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije