Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine: SAKULJANKE I OPOVČANKE PREDSTAVILE NAŠU OPŠTINU

image_pdfimage_print

SAKULJANKE I OPOVČANKE PREDSTAVILE NAŠU OPŠTINU
Opovo, 14. oktobar 2018;
Na 10. sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine, koji je održan danas u Novom Sadu u organizaciji Zavoda za ravnopravnost polova, koja promoviše preduzetništvo žena iz seoskih područja, našu opštinu predstavljala su dva udruženja žena: „Zlatne ruke“ iz Sakula i „Aktiv žena Opovo“.

Preko 200 udruženja iz cele Vojvodine bilo je prisutno na sajmu koji je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Očuvanje, oživljavanje i razvoj vojvođanskih sela, uključujući i podsticanje mladih ljudi da ostanu u njima, jedan je od naših prioriteta i stoga Pokrajinska vlada nastaviće da podržava projekte koji afirmišu žensko stvaralaštvo i podstiču ekonomsko osnaživanje žena, izjavio je predsednik Mirović.

„Vi ste simbol razvoja naših sela i očuvanja bogate tradicije koja je stvarana vekovima, vi sa svojim proizvodima obogaćujete kulturnu, turističku i privrednu ponudu pokrajine i stvarate brend po kome možemo biti poznati“, istakao je predsednik Mirović.

Diana Milović, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova izjavila je da je ovo prilika da se šira javnost upozna sa kreativnošću i preduzetničkim duhom seoskih žena, te dodala da je ovogodišnja manifestacija okupila 220 udruženja iz Vojvodine.

Zlatne ruke iz Sakula predstavile su se ručnim radovima i kulinarskim umećem, dok su na štandu Aktiva žena Opovo bili izloženi brojni suveniri koji predstavljaju Opovo i našu opštinu. Sajam je bio i prodajnog karaktera, a naše učesnice su rekle da su zadovoljne posetom i prezentacijom, kao i prikupljenim idejama i novim stečenim prijateljstvima, što je bio i jedan od prioritetnih ciljeva učešća na ovom sajmu.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održava se povodom obeležavanja 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena, kako bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena i njihovu ključnu ulogu na selu.