Prijateljski susret lovnih strelaca Srbije i Slovenije: PREDSEDNIK LSS BLAGOJE MIRKOV IZ SAKULA PREDVODIO EKIPU U MORAVSKIM TOPLICAMA 

PREDSEDNIK LSS BLAGOJE MIRKOV IZ SAKULA PREDVODIO EKIPU U MORAVSKIM TOPLICAMA
Sakule, 11 oktobar 2018;
Na poziv Lovačkog saveza Slovenije, LS Srbije koji je predvodio Blagoje Mirkov iz Sakula gostovao je od 3.do 8. oktobra u Prosenjakovcima kod Moravskih Toplica. Takmičari su odmeravali snage u  tri discipline: lovački trap, evropski model kompaka i nepokretna meta-precizno gađanje divokoze na 100 metara.

– Po dolasku, divan doček strarih prijatelja, pa i da nisu uputili reci dobrodošlice ona se osećala u vazduhu. Ugodan osećaj trajao je još od samog poziva pa do povratka u Beograd. U sportskom nadmetanju nismo mogli da pobedimo šestočlanu ekipu strelaca koji su zvezde na evropskim takmičenjima, ali smo od njih mogli mnogo da naučimo o ovoj grani streljaštva – rekao je Blagoje Mirkov, predsednik LS Srbije. Nakon takmičenja u nedelju je priređen zajednički lov za goste i domaće lovce. Predsednik Lovnog streljaštva Srbije, Blagoje Mirkov predsedniku LS Slovenije, Matiji Jancu uručio je zlatni orden LS u znak priznanja za postignute rezultate na zbližavanju dva saveza, a pogotovu na uticaj pravilno orijentisanog lovnog streljaštva Srbije.

Ekipu Srbije činili su Mitrović Željko, Stojadinović Igor, Ostojin Cveta, Ćumić Aleksandar, Pančić Miodrag i Rošulj Sava.