Smotra crkvenih horova u Bečeju: UČEŠĆE OPOVAČKOG HORA SVETI NIKOLA, DEJAN STANOJEV DOMAĆIN

06/05/2014

UČEŠĆE OPOVAČKOG HORA SVETI NIKOLA, DEJAN STANOJEV DOMAĆIN
DSCN4813Bečej, 04. maj / Opovo, 06. maj 2014
Povodom velike pravoslavne slave “Sveti Velikomučenik Georgije – Đurđevdan” grad domaćin Stari Bečej i namesnik hrama Svetog Georgija Dejan Stanojev (Opovački) priredili su tim povodom smotru horova iz Eparhije Bačke i Banatske. 
DSCN4810Na poziv domaćina odazvali su se horovi iz Subotice, Sombora, Pančeva, Opova i grada domaćina. Uz maksimalno zalaganje organizatora da sve bude u najboljem redu horovi su svojim izvođenjem doprineli da uveličaju slavsku atmosferu gradu domaćinu i hramu. Događaj je bio veličanstven, kao i hram u kome je sve blistalo. Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević i namesnik hrama domaćina Dejan Stanojev uručili su ovim povodom prigodne zahvalnice učesnicima sa željom da se smotra horova u Bečeju ponovi i iduće godine i postane tradicionalna.
Svi horovi učesnici otpevali su na kraju programa “Budi imja Gospodnje, Hristos Voskrese i Na mnogaja ljeta”. Taj veličanstveni ton još odzvanja u hramu bečejskom, a učesnici horisti poneli su ga svojim kućama.
Vredelo je biti u Bečeju 04. maja 2014. godine u hramu Svetog Georgija, izjavio je po povratku član hora Milovan Milankov. Pored članova hora “Sveti Nikola” iz Opova, na smotri u Bečeju prisustvovali su i članovi opovačkog crkvenog odbora.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije