Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad / 6. kolo: SEFKERINCI POBEDOM OSVOJILI PRVE BODOVE

08/10/2018

u SPORT

SEFKERINCI POBEDOM OSVOJILI PRVE BODOVE
Opovo, 7. oktobar 2018;
TEMPO (Sefkerin) – UNIREA (Uzdin) 2:1 (0:1); Bilo je potrebno šest kola da Sefkerinci osvoje prve prvenstvene bodove. Bilo je do sada i nedostatka sreće, ali i loših igara, međutim, konačno su fudbaleri Tempa imali koncentracije i realizacije da meč pozitivno privedu kraju.

Da bude „slađe“ Sefkerinci su do pobede stigli u 90. minutu.

Počelo je rastrzano na obe strane i u takvoj igri gosti dolaze do prednosti od 1:0 autogolom domaćeg štopera Vladimira Vukova, koji je loptu posle kornera nehotice skrenuo u svoju mrežu. Do poluvremena se igralo između dva šesnaesterca ali bez mnogo prilika za gol. Treba napomenuti da je u 27. minutu indisponiranog Todorovskog zamenio Nećakov i to će se kasnije ispostaviti kao ključni detalj na utakmici. Na poluvremenu su domaći fudbaleri pretrpeli velike kritike od trenera Sube koji im je zamerio na slaboj borbenosti, čvrstini i duel igri. U nastavku utakmice činilo se kao da se na terenu pojavila druga ekipa Tempa. Zatvorili su prilaze svom golu, zaigrali angažovano na sredini terena i ulaskom Ćirike i Đinovića u 58. minutu počeli su u talasima da napadaju gol gostiju. Ređali su se napadi i prilike.

Igrao se 67. minut kada je Nećakov posle odličnog bega, uleteo iskosa sa leve strane u šesnaesterac Uniree, vratio loptu na 14. metara na koju natrčava kapiten Dačić i sprovodi je odličnim šutom u gol.

Osokoljeni izjednačenjem domaći nastavljaju da pritiskaju goste na njihovoj polovini ne dozvolivši im da naprave ni jednu ozbiljnu akciju do kraja utakmice. I kada su svi očekivali da će se utakmica završiti podelom bodova tako nisu mislili domaći igrači. Naime, usledio je prodor po desnoj strain, na oboj utakmici odličnog Jovana Đinovića, dobar centaršut na drugu stativu gde je Nećakov fenomenalno reagovao i glavom zakucao loptu u mrežu golmana gostiju, a isticao je 90. minut. Što bi komentatori rekli, pravi engleski gol. To je bio i znak za veliku radost i veselje medju navijačima Tempa, koji su pobedu u prvenstvu čekali skoro godinu dana. Sledece kolo Tempo gostuje Pobedi u Samošu i nadaju se pozitivnom rezultatu.

TEMPO: Vickov, Živkov, Stoševski, Vukov, Ilkić, Dačić, Radojičić, Jovanov (Ćirika 58’), Todorovski (Nećakov 27’), (Volčevski 90’), Radenković, Milićev (Đinović 58’).

REZULTATI 6. kola: Polet – Slavia 2:2; Omladinac 1927 – Mundial 1:3; Glogonj – Vojlovica 1918 (4:1); Tempo – Unirea 2:1; Pobeda (slobodna).

TABELA: 1. Polet (13); 2. Slavia (13); 3. Mundial (12); 4. Unirea (9); 5. Glogonj (9); 6. OMLADINAC 1927 (7); 7. TEMPO (3); 8. Vojlovica 2018 (2); 9. Pobeda (1).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije