Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad / 6. kolo: SLABO IZDANJE I PORAZ OMLADINCA U OPOVU

07/10/2018

u SPORT

SLABO IZDANJE I PORAZ OMLADINCA U OPOVU
Opovo, 7. oktobar 2018;
OMLADINAC 1927 (Opovo) – MUNDIAL (Pančevo) 1:3 (0:1); Bledo izdanje Opovčana i zaslužena pobeda gostiju iz Pančeva. Utakmicu je obeležila oštra igra, koju arbitar današnjeg meča nije umeo da kontroliše,  tako da je bilo puno protesta sa obe strane, a u finišu meča došlo je i do „koškanja“ i gužve veće grupe fudbalera, ali se na sreću situacija vrlo brzo smirila bez većeg incidenta.

Gosti su rano došli u vođstvo, pogotkom Jankovića već u 11 minutu. I nakon pogotka, fudbaleri Mundiala su kontrolisali igru, fizički dominantniji lako su dobijali duele i imali veći posed lopte, dok su Opovčani napadali stihijski ne uspevajući da stvore ozbiljniju priliku. Pančevci su u prvom poluvremenu imali još jednu dobru šansu koju nisu iskoristili, a domaćin tek u finišu poluvremena stvara dve idealne prilike kada su se nakon dobrih asistencija Milankova našli „jedan na jedan“ sa golmanom Mundiala, prvo Dimitrov, a nešto kasnije i Rankov, ali su veoma nespretno reagovali tako da se rezultat u prvih 45 minuta nije menjao.

Agresivniji pristup Opovčana na sredini terena na početku drugog poluvremena donosi konkretniju i ofanzivniju igru domaćina. Umesto izjednačenja Pančevci u 60. minutu povećavaju vođstvo. Izveden faul sa leve strane, lopta ubačena u šesnaesterac, kompletna odbrana Omladinca ne reaguje, tako da Cincović neometan udarcem glavom šalje loptu u mrežu. Utisak je da je i golman Šiđanin mogao mnogo bolje da reaguje.

Minut kasnije Jovanov pravi faul u šesnaestrcu a sudija Domazetovski pokazuje na belu tačku. Na sreću domaćina, izvođač najstrože kazne loptu šalje visoko iznad prečke. Nova uzbuđenja slede tri minuta nakon penala kada Opovčani konačno uspevaju da postignu pogodak. Milankov majstorski iz sredine upošljava sa desne strane šesnaestrca brzonogog Simonovića koji efektno završava akciju i smanjuje prednost gostiju.

Opovčani nastavljuju sa ofanzivom koristeći pad u igri Pančevaca, ali svi njihovi napadi se završavaju na 15 – 20 metara od gola Mundijala. Trener Omladinca pravi poslednji manevar i šalje štopera i kapitena Grčaka u špic (pozicija koju je ranije takođe igrao). Napad Omladinca postaje konkretniji, Grčak u nekoliko navrata ozbiljno probija odbranu Pančevaca, ali s druge strane, odsustvom centralnog beka i komandanta odbrane oslabilo je značajno poslednju liniju Omladinca, što im se vrlo brzo osvetilo.

Pored tri odlične šanse koje nisu iskoristili, Pančevci treći pogodak postižu u 73. minutu lepim udarcem Ružića sa petnaestak metara, što je bio i konačan rezultat meča.

OMLADINAC: Šiđanin, Marinković, Arsenović (Puškaš 67’), N.Jovanov, M.Jovanov (Simonović 33’), Filipović, Milankov, Rankov, Grčak, Stojić (Bogdanov 74’), Dimitrov (Markuc 72’).

REZULTATI 6. kola: Polet – Slavia 2:2; Omladinac 1927 – Mundial 1:3; Glogonj – Vojlovica 1918 (4:1); Tempo – Unirea 2:1.

TABELA: 1. Polet (13); 2. Slavia (13); 3. Mundial (12); 4. Unirea (9); 5. Glogonj (9); 6. OMLADINAC 1927 (7); 7. TEMPO (3); 8. Vojlovica 2018 (2); 9. Pobeda (1).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije