Požari u ataru ne prestaju: JUČE I DANAS GORELO U SEFKERINU I OPOVU (VIDEO)

05/10/2018

JUČE I DANAS GORELO U SEFKERINU I OPOVU
Opovo, 5. oktobar 2018;
I pored svih apela neodgovorno ponašanje u ataru se nastavlja, a požari su postali svakodnevna pojava. Juče je gorelo u Sefkerinu gde je dežurna vatrogasna ekipa iz Opova oko 15:30 gasila strnjište obranog kukuruza. Požar je likvidiran u 15:45 sa 7.000 litara vode.

Danas je gorelo i u Opovu gde je vatrogasna ekipa zajedno sa desetak članova LD „Fazan“ Opovo gasila požar na Rakitašu. Kako saznajemo izgorele su njive i trska na velikom potezu dužine 2 kilometra od Lovačke šume do Dujine ćuprije.

Povodom sve učestalijih požara i potpunog ne pridržavanja zakonskih normi i neodgovornosti pojedinaca, predsednik opštine dr Zoran Tasić je najavio oštrije mere protiv onih koji krše zakon i izazivaju požare.

„Po hitnom postupku sprovešćemo proceduru u Skupštini opštine Opovo kako bi doneli Odluku po kojoj će svi oni koji ubuduće budu na ovaj način ugrožavali bezbednost drugih ljudi i imovine biti zakonski kažnjeni. Povećaćemo kazne za deset puta, tako da će se za ovakvo ponašanje umesto prekršajnog naloga od 15:000 plaćati 150.000 dinara“, najavio je nove kaznene mere za paljenje strnjike i izazivanje požara u ataru predsednik opštine.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije