Pozorišna predstava „Udaj se muški“: URNEBESNA KOMEDIJA SITUACIJE ZAČINJENA SONGOVIMA (VIDEO)

03/10/2018

URNEBESNA KOMEDIJA SITUACIJE ZAČINJENA SONGOVIMA
Opovo, 3. oktobar 2018;

Sinoć prisutna publika u opovačkom kulturnom centru imala je priliku da uživa u dobroj pozorišnoj komediji u kojoj je briljirao prvak Narodnog pozorišta u Beogradu Miloš Đorđević. Od prvog do poslednjeg čina publika je odlično reagovala, tako da nije nedostajalo ni smeha, ni aplauza.

Sada, već po ustaljenoj praksi, kompletna glumačka ekipa bila je gost predsednika opštine dr Zorana Tasića. U opuštenom i neformalnom razgovoru predsednik opštine i direktorka kulturne ustanove upoznali su goste sa našom opštinom, a s druge strane, glumci su bili impresionirani kulturnim centrom i dočekom.

Glumica Snežana Savić je prijatno iznenađena salom Kulturnog centra u Opovu i rekla da joj je drago što scena nosi ime njenog kolege i prijatelja Dragana Bjelogrlića sa kojim je glumila u brojnim seijama, dok je Ratko Tankosić iskoristio priliku da obiđe slavske špileraje i kako kaže, nakon 30 godina ponovo okusi ćeten alvu.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić kaže da je manifestacija „Oktobarski dani“ i praznik povodom oslobođenja Opova nešto skromnija u odnosu na prethodne godine, ali da je i ovogodišnji sadržaj ispunjen sportskim i kulturnim događajima.

„Opština Opovo u kontinuitetu organizuje kulturne događaje, koncerte, pozorišne predstave, izložbe, manifestacije i očekujem da se ova praksa bogatog i kvalitetnog kulturno – umetničkog programa nastavi“, izjavio je Tasić.

Okosnicu dela Dunje Petrović u režiji Marije Lipkovski čini organizacija jedne svadbe prilikom koje dolazi do različitih peripetija vrlo tipičnih za domaći mentalitet. Niz svađa, dobro osmišljenih laži, spletki, kao i nezaobilaznog ogovaranja začinjava ovu (ne)običnu svadbu. Predstava ima i muzički deo jer glumci pevaju songove, a pored Miloša Đorđevića, koji je za ovu ulogu dobio dve prestižne pozorišne nagrade, u komadu igraju Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Ratko Tankosić, a jedinu žensku ulogu nosi Snežana Savić.

Dugotrajnim aplauzom publike glumci su ispraćeni sa pozornice, a kako nam je Stefan Uroš Tešić nakon predstave rekao, opovačka publika, očigledno ima pozorišnu kulturu i edukaciju, tako da je bilo zadovoljstvo igrati pred njom.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije