Još jedan projekat u realizaciji: PEŠAČKO – BICIKLISTIČKA STAZA OD OPOVA DO BARANDE (VIDEO)

27/09/2018

PEŠAČKO – BICIKLISTIČKA STAZA OD OPOVA DO BARANDE
Opovo, 27. septembar 2018;

Još jedan značajan projekat za našu opštinu realizuje se tokom ovog meseca, a u pitanju je pešačko – biciklistička staza od Opova do Barande.

Radovi koje izvodi Štrabag – Vojvodina put Pančevo, firma koja je inače zadužena za održavanje regionalnog puta 124, koji vodi kroz veći deo naše opštine, započeti su prošle nedelje i u ovom trenutku se rade pripremni zemljani radovi i podloga za buduću asfaltiranu stazu.

Tim povodom radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Miloš Markov. Predsednik opštine je istakao da aktuelna lokalna vlast ispravlja i realizuje, kako kaže, sva ona lažna predizborna obećanja iz 2012. godine, koje su neki drugi dali, pokazujući da aktuelna lokalna samouprava ima odgovornost i ispunjava sve ono što je ponudila u programu, pa čak i ono što su drugi pre nje obećali kao što su gradski prevoz, put Opovo – Debeljača i biciklistička staza.

„Mi kao odgovorni ljudi i političari još jednom smo pokazali i dokazali da nam je svaki projekat bitan i važan. Što se tiče važnosti ovog projekta, odnosno povezivanja Opova i Barande pešačko – biciklističkom stazom, činjenica je da se tu nalazi radna zona, da značajan broj radnika upravo biciklama ujutru ili uveče svakodnevno putuje, tako da je iz bezbednosnih razloga je važna izgradnja ovakve staze. S druge strane, ova staza doprinosi sportsko – rekreativnim aktivnostima i turizmu, što će značiti i našim građanima i svima koji dođu da turistički posete našu opštinu, izjavio je nakon obilaska gradilišta predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Širina staze je dva metra, sa ivičnjacima oko 2,5 metara. Vrednost projekta je nešto preko 39 miliona dinara, podloga je asfalt, a celokupan projekat se finansira sredstvima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, u okviru pojačanog održavanja regionalnog putnog pravca. Planirani rok za završetak radova je 15. novembar.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije