Pozorišna predstava za 2. oktobar: „UDAJ SE MUŠKI“ NA SCENI KULTURNOG CENTRA OPOVO

25/09/2018

„UDAJ SE MUŠKI“ NA SCENI KULTURNOG CENTRA OPOVO
Opovo, 25. septembar 2018;
Za ljubitelje pozorišta nova predstava koja je na programu 2. oktobra u 20:00 časova u Kulturnom centru Opovo. Cena ulaznica je 400 dinara, a karte se mogu kupiti u Kulturnom centru i Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu.

Okosnicu dela Dunje Petrović u režiji Marije Barna – Lipkovski čini organizacija jedne svadbe prilikom koje dolazi do različitih peripetija vrlo tipičnih za domaći mentalitet. Niz svađa, dobro osmišljenih laži, spletki, kao i nezaobilaznog ogovaranja začiniće ovu (ne)običnu svadbu i utisnuti publici osmeh na lice.

U glavnoj i jedinoj ženskoj ulozi nalazi se naša proslavljena glumica Snežana Savić, koja je udahnula život liku jedne pomalo otkačene tašte.

Pored nje, na sceni sui i Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević i Ratko Tankosić.

Svi želimo venčanje iz snova, svi oni kojima je ono neophodan životni korak. Jedno venčanje otkriće tajne, razotkriti karaktere likova i stvoriti tenzije, a likovi će ispisati još po neki važan događaj u svojim životima, i doneti presudne životne odluke.

Urnebesna komedija situacije današnjice i sutrašnjice, komad o našim ljudima, jer takve najbolje znamo i osećamo. Komedija koja će vas naterati da se prepoznate, da se upustite u avanturu i zapitate se šta pokreće naše živote i koliko su zapravo zamršeni međuljudski odnosi…

Komad Udaj se muški prati tri prijatelja. Dobrica je mlak i bez ambicija, ali ga devojka Sandra, žena čvrstog i nemogućeg karaktera, dovodi pred svršen čin – da se uzmu i odsele iz stana njene majke, u Dubai, gde je dobila ponudu za posao. Ona je u Emiratima i telefonom izdaje zadatke kako bi se vratila na dan za Beograd i udala. Problem je u novcu. Svom prijatelju Lepom, sitnom muvatoru, Dobrica je pozajmio novac, koji se ispostavlja da treba da bude fond za venčanje. Novac je potrošen, pošto je Lepi želeo da pokrene biznis sa lešnicima, ali oni nisu rodili.

Tu je i Vektor, prijatelj, racionalan i odmeren. Pod budnim okom tašte, tri prijatelja upustaju se u avanturu. Deset dana da se ispune nemogući zahtevi koji samo stižu od buduće mlade, bez para, uz ideje i maštu.

Prijatelji osnivaju agenciju za organizaciju svadbi, prave konkurs i daju oglas, ali odaziv nije veliki. Ipak, jedan čovek se javlja, ali on nema veze sa organizacijom svadbi. Prihvata da bude volonter, u izmišljenoj agenciji, ali i on ima tajnu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije