Posledice prvomajskog uranka: PLASTIKA, LIMENKE, STAKLO, NAJLON… ITD

02/05/2014

PLASTIKA, LIMENKE, STAKLO, NAJLON… ITD
DSC_0071Opovo, 02. maj 2014;
Gomile ili bolje reći „more“ limenki piva, staklenih i plastičnih flaša, tanjira, najlona, konzervi i ko zna čega sve još, rezultat je ovogodišnjeg prvomajskog uranka. Naša ekipa je danas obišla levu obalu Tamiša u Opovu od lokaliteta Vir do Starog Tamiša i zatekla deponije izletničkog smeća. Ništa novo ali svakako razočaravajuće.
Dok u zapadnoevropskim državama građani masovno za 1. maj izlaze na radničke proteste boreći se za poboljšanje svojih prava, Srbi (ali i svi narodi i narodnosti širom naše zemlje) ovaj praznik doživljavaju kao priliku za izlazak u prirodu gde će se nabiti holesterol i procenat alkohola nivelisati na granici ljudske izdržljivosti. Odlazak u prirodu OK ali zaista je pitanje kako ostavljamo dotičnu prirodu nakon izleta, a ostavljamo je upravo onako kako smo naveli u prvoj rečenici ovog priloga.
|Godinama slušamo priču kako nam Beograđani i pecaroši prljaju Tamiš, tako da za sve one koji smatraju da smo mi čistunci a drugi krivi, neka obiđu malo priobalje i neka se uvere ko smo i šta smo. Osim đubreta, naišli smo i na deo mlade šume gde je posečeno šest stabla topole. Verovatno je trebalo drva za roštilj ili šta već.
Najgore u celoj priči je što su izletnici uglavnom bili mladi ljudi, ljudi koji će nas jednog dana naslediti, a pitanje je sa kakvim normama i navikama. Ove godine imamo primer, a za sledeću predlažemo da se komunalna inspekcija prošeta tokom uranka i obavesti sve one koji budu iza sebe ostavili ovakav haos i štetu, o tome da će biti novčano sankcionisani.
Stara poslovica kaže da papir trpi sve, mada  za sada i priroda trpi svakavu gamad. A dokle… pa videćemo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije