Kad na vrata pokucaju Ankica i Gale: ZA SVAKU BEBU PAKET OD LOKALNE SAMOUPRAVE (VIDEO)

19/09/2018

ZA SVAKU BEBU PAKET OD LOKALNE SAMOUPRAVE
Opovo, 19. septembar 2018;

Svakog prvog i petanestog dana u mesecu opštinski većnici Ankica Simin Damjanov i Nebojša Gašić uručuju pakete za novorođene bebe koje donira lokalna samouprava. U pitanju je višegodišnja praksa da se roditeljima sa teritorije Opštine Opovo, koji su dobili prinovu pomogne u prvim danima odgajanja bebe.

U pitanju je paket vrednosti do 8.000 dinara, koji sadrži sredstva za higijenu, pelene, benkice, flašice, cucle i sve ono što je potrebno tek rođenoj bebi.

Opštinski većnik Nebojša Gašić kaže da mu ova dužnost ne pada teško, naprotiv, u pitanju je jedna lepa praksa, koju sa zadovoljstvom ispunjava.

„Evo već tri godine koleginica Ankica i ja uručujemo roditeljima pakete za bebe na kućne adrese. To ranije nije bio slučaj i paketi su se preuzimali u zgradi opštinske uprave. Kada smo Ankica i ja postali opštinski većnici želeli smo da nešto volonterski radimo i što nije u opisu većničkog posla, tako da smo odlučili da olakšamo roditeljima i pakete za njihove bebe donesemo na kućnu adresu. Roditelji dosta pozitivno reaguju, uvek nas pozovu u kuću i ugoste, kasnije nam se javljaju na ulici kad se sretnemo, pitaju da li akcija još uvek traje. Drago nam je što smo se ovog posla prihvatili i nastavićemo i dalje da raznosimo pakete za bebe“, rekao nam je Nebojša Gašić.

Mame i tate, koji dočekuju opštinske većnike veoma su zadovoljni paketima, jer kako kažu, dobro dođe svaka pomoć kad se beba rodi.

„Paket mi se mnogo sviđa i zahvalna sam našoj Opštini jer ovo je divna ideja. Za prvo i drugo dete koje sam rodila nije bilo ove akcije, sada sam dobila paket i vidim da tu ima svašta za bebe, odnosno sve ono što nam treba“, izjavila je majka malog Miloša – Zorica Sefkerinac, dok tata male Jane – Aleksandar Jovićević kaže da je paket odličan, da ima dosta stvari i da je to lep gest lokalne samouprave.

Da podsetimo, pravo na „paket za bebe“, ostvaruje novorođeno dete čija majka ima prijavljeno prebivalište ili boravište na teritoriji Opštine Opovo u trenutku rađanja deteta, a na osnovu zahteva koji se podnosi Opštinskoj upravi opštine Opovo u roku od tri meseca od trenutka rađanja deteta. Takođe, zahtev može podneti i otac deteta ukoliko je majka strani državljanin, umrla ili je teško bolesna, ako je majci oduzeta poslovna sposobnost ili ako se majka neposredno ne brine o detetu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije