Svetski dan čišćenja: VOLONTERI IZ OPOVA UZELI UČEŠĆE U AKCIJI (VIDEO)

14/09/2018

VOLONTERI IZ OPOVA UZELI UČEŠĆE U AKCIJI
Opovo, 14. septembar 2018;

U organizaciji Opštinske uprave Opovo, koja je okupila volontere iz lokalnih ustanova i udruženja, danas je u sklopu Svetskog dana čišćenja sprovedena akcija sakupljanja otpada na više lokacija. U pitanju je globalna i najveća svetska ekološka akcija čišćenja divljih deponija. Ove godine organizuje se u 150 zemalja, a planirano je učešće 5% svetske populacije, odnosno 380 miliona volontera.Pored Opštinske uprave Opovo, ovoj akciji su se pridružili volonteri iz Javnog preduzeća Mladost, koje je bilo zaduženo i za distribuciju sakupljenog otpada, zatim Udruženja Inicijative mladih Opovo, Doma zdravlja, Mesne zajednice, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Opštinske narodne biblioteke, Sportskog saveza opštine Opovo, Predškolske ustanove „Bambi“ i Osnovne škole „Dositej Obradović“ gde su vaspitačice i nastavnici zajedno sa decom učestvovali u akciji.

Opštinska uprava je ove godine u dva navrata organizovala ekološke akcije – čišćenje u aprilu i akciju pošumljavanja, a kako kaže koordinatorka lokalnog „Svetskog dana čišćenja“ Marina Mitrović, značaj organizovanja ovakvih akcija se ogleda i u edukaciji i davanju primera.

„ Značaj organizovanja ovakvih akcija je pre svega podizanje ekološke svesti i mi kao lokalna samouprava uvek podržavamo ovakve akcije i svojim učešćem dajemo primer u očuvanju prirode i zaštite životne sredine, rekla je Marina Mitrović.

Akcija je sprovedena na pet lokacija – priobalje Tamiša, park, sportsko rekreativni centar, Gajger i prostor između vrtića i Agrosa. Tokom akcije prikupljeno je 40 džakova otpada, a organizator se zahvaljuje poljoprivrednoj apoteci „Mišković“ koja je donirala džakove i rukavice za sve učesnike akcije.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

SRBIJA, 7. april 2024 Sutra će biti pretežno sunčano i toplo vreme, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Očekuje se da će duvati slab vetar, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće od 4 °C na jugu Srbije, do 15 °C . U...

najnovije

najčitanije