Svetski dan čišćenja: VOLONTERI IZ OPOVA UZELI UČEŠĆE U AKCIJI (VIDEO)

VOLONTERI IZ OPOVA UZELI UČEŠĆE U AKCIJI
Opovo, 14. septembar 2018;

U organizaciji Opštinske uprave Opovo, koja je okupila volontere iz lokalnih ustanova i udruženja, danas je u sklopu Svetskog dana čišćenja sprovedena akcija sakupljanja otpada na više lokacija. U pitanju je globalna i najveća svetska ekološka akcija čišćenja divljih deponija. Ove godine organizuje se u 150 zemalja, a planirano je učešće 5% svetske populacije, odnosno 380 miliona volontera.Pored Opštinske uprave Opovo, ovoj akciji su se pridružili volonteri iz Javnog preduzeća Mladost, koje je bilo zaduženo i za distribuciju sakupljenog otpada, zatim Udruženja Inicijative mladih Opovo, Doma zdravlja, Mesne zajednice, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Opštinske narodne biblioteke, Sportskog saveza opštine Opovo, Predškolske ustanove „Bambi“ i Osnovne škole „Dositej Obradović“ gde su vaspitačice i nastavnici zajedno sa decom učestvovali u akciji.

Opštinska uprava je ove godine u dva navrata organizovala ekološke akcije – čišćenje u aprilu i akciju pošumljavanja, a kako kaže koordinatorka lokalnog „Svetskog dana čišćenja“ Marina Mitrović, značaj organizovanja ovakvih akcija se ogleda i u edukaciji i davanju primera.

„ Značaj organizovanja ovakvih akcija je pre svega podizanje ekološke svesti i mi kao lokalna samouprava uvek podržavamo ovakve akcije i svojim učešćem dajemo primer u očuvanju prirode i zaštite životne sredine, rekla je Marina Mitrović.

Akcija je sprovedena na pet lokacija – priobalje Tamiša, park, sportsko rekreativni centar, Gajger i prostor između vrtića i Agrosa. Tokom akcije prikupljeno je 40 džakova otpada, a organizator se zahvaljuje poljoprivrednoj apoteci „Mišković“ koja je donirala džakove i rukavice za sve učesnike akcije.

.