Inspekcija za za zaštitu životne sredine: PREDUZETE MERE POVODOM HEMIJSKOG AKCIDENTA (VIDEO)

14/09/2018

PREDUZETE MERE POVODOM HEMIJSKOG AKCIDENTA
Opovo, 14. septembar 2018

Povodom požara poljoprivredne apoteke „Mišković“ kod pijace u Opovu na teren su izašle inspekcijske službe Opštinske uprave Opovo, koje su preduzele naredne korake u smislu zaštite životne sredine.

„Nakon požara koji se desio rano jutros u poljoprivrednoj apoteci „Mišković“ doo, izašla je inspekcijska služba Opštinske uprave Opovo – Inspekcija za zaštitu životne sredine, zadužena za ovakve slučajeve, pošto ovo možemo smatrati akcidentom jer je došlo do izlivanja otrovnih hemijskih materija.

Mi smo preduzeli sve mere koje su u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru. Radi se o vanrednom inspekcijskom nadzoru gde smo i naložili crpljenje tečnosti za koju možemo opravdano sumnjati da je otrovna, s obzirom na hemikalije koje su bile izložene požaru.

Naloženo je ovlašćenom operateru – Eko Maber iz Pančeva da izvrši crpljenje i skladištenje ovog otpada kao i obeležavanje kontejnera u kojima će biti skladišten tečni otpad, koji će takođe biti uzorkovan i poslat ovlašćenoj laboratoriji na analizu, a nakon toga slede dalje mere ukoliko se i dokaže da je otpad opasan u smislu transportovanja i daljeg zbrinjavanja te vrste otpada.

Da bi se sprečilo izlivanje otrovne tečnosti iz samog objekta, vlasnik je preduzeo koje su mu i naložene u smislu raspoređivanja džakova sa peskom kako ne bi došlo do razlivanja i daljeg zagađenja okolnog zemljišta“ izjabila je inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo.    

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije