Narkotici na dohvat ruke učenicima: FORMIRAN TIM ZA BROBU PROTIV NARKOMANIJE U ŠKOLAMA JUŽNOG BANATA

FORMIRAN TIM ZA BROBU PROTIV NARKOMANIJE U ŠKOLAMA JUŽNOG BANATA
Opovo, 14. septembar 2018;
Kako navodi pančevački portal 013 Info, za teritoriju južnog Banata formiran je multidisciplinarni tim koji će se protiv narkomanije boriti u samim školama. Formiranje ovog tima je proisteklo iz Komisije za borbu protiv narkomanije u školama koju su na nivou države formirala ministarstva prosvete, zdravlja i lokalne samouprave.
Koordinator južnobanatskog tima je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo, koja kaže da je u timu 16 predstavnika iz različitih struktura značajnih za borbu protiv narkomanije u školama – iz zdravstva, škola, MUP-a, sudstva i tužioca, kancelarija za mlade, lokalnih samouprava, centra za socijalni rad, psihijatri, pedagozi i psiholozi.
Prema dosadašnjim istraživanjima, na teritoriji Srbije 12 odsto učenika je konzumiralo narkotike, a 60 odsto kaže da se do narkotika može lako doći.
Članovi južnobanatskog tima za borbu protiv narkomanije u školama prošli su obuku u Institutu za javno zdravlje „Batut“, a sada se čekaju precizna uputstva kako bi počeli da deluju. U međuvremenu se dogovaraju termini sa školama, a radiće se kroz radionice i razgovore sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolcima, kao i sa prosvetnim radnicima i roditeljima.