Rekonstrukcija vodovodne mreže u Opovu: STARTOVALI RADOVI U ULICI SVETOZARA MARKOVIĆA (VIDEO)

STARTOVALI RADOVI U ULICI SVETOZARA MARKOVIĆA
Opovo, 13. septembar 2018;

Prošle nedelje startovali su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Svetozara Markovića u Opovu. U pitanju je nastavak projekta zamena starih azbestnih cevi novim polietilenskim, koji se sprovodi nekoliko godina unazad.

Projekat se realizuje zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Opovo. Projekat obuhvata rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Svetozara Markovića i Maksima Gorkog u dužini od 3 kilometara, a ukupna vrednost projekta je 18.350.853 dinara od čega resorni Sekretarijat sufinansira 70%, a lokalna samouprava 30%.

Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev i Milan Vidaković – direktor firme MV Invest iz Zrenjanina, koja je izvođač radova.

Kao što je to bilo i u prethodnim fazama, građani su i na ovoj lokaciji pozdravili radove na poboljšanju vodovodnog sistema.

Predsednik opštine je istakao značaj rekonstrukcije vodovodne mreže i ako to organizacioni i finansijski uslovi dozvole, možda se već ove godine krene i sa radovima u ulici Bratstva jedinstva.

„Moram da napomenem da je ovo samo nastavak projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Opštini Opovo, konkretno, danas u ulici Svetozara Markovića u kojoj će biti zamenjeno oko 1600 metara vodovodnih cevi, a nakon toga nastavljamo drugu partiju u ulici Maksima Gorkog. Ove godine smo preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo već obezbedili nova sredstva za ulicu Bratstva jedinstva, tako da će to ukupno biti četiri do pet kilometara rekonstruisanih vodovodnih cevi. Značaj ovog projekta za građane naše opštine jeste kvalitetna voda i vodosnabdevanje i ono što je jako važno, neće biti restrikcija zbog pucanja cevi kao što je to bilo u ranijem periodu“, izjavio je Tasić.

Realizacija projekta se izvodi u dve partije, a rok za završetak radova je 70 radnih dana za svaku od ove dve partije.