Svetski dan čišćenja U PETAK VELIKA AKCIJA PROTIV OTPADA – PRIDRUŽITE SE!

U PETAK VELIKA AKCIJA PROTIV OTPADA – PRIDRUŽITE SE!
Opovo, 12. septembar 2018;
Inspekcija za zaštitu životne sredine:
Prvi put cela Planeta staje na noge protiv otpada. SVETSKI DAN ČIŠĆENJA – WORLD CLEANUP DAY je  najveća svetska ekološka akcija čišćenja divljih deponija na teritoriji cele Planete. Ove godine organizuje se u 50 zemalja, a planirano je učešće 5% svetske populacije, odnosno 380 miliona volontera.

Predstavnik svetskog pokreta Let’ do it Serbia koordiniše organizacijom ovog događaja u Srbiji gde je već uzelo učešće 35 gradova i opština (za prijavljivanje otvoren sajt www.volonter.rs).

Opština Opovo kao društveno odgovorna opština u kojoj je ekološka svest na visokom nivou i koja je organizovala veliku akciju čišćenja u aprilu ove godine  kao i akciju pošumljavanja, pridružuje se svakako i ovoj akciji.

Zajedničkim učešćem Opštinske uprave, JP „Mladost“, UG „Inicijatve mladih“, PU „Bambi“, OŠ „Dositej Obradović“, DZ Opovo, Centra za kulturu, Cenra za socijalni rad, Crvenog krsta, Mesne zajednice, “Glas Opova”, skrećemo pažnju na značaj očuvanja zdrave životne sredine i čiste okoline i pozivamo sve koji misle na  isti način, na budućnost, da nam se pridruže u petak 14. septembra u akciji čišćenja otpada u našoj Opštini. ( M.M.)