Dan Sakula: POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA

09/09/2018

POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA
Sakule, 9. septembar 2018;
U organizaciji Saveta mesne zajednice Sakule danas je povodom Dana Sakula organizovana prigodna svečanost i polaganje venaca na spomenik palim rodoljubima u Drugom svetskom ratu.
Ispred Mesne zajednice Sakule venac su položili predsednik Saveta Milorad Ješin i zamenica predsednika Vesna Stanojev, a kao i prošle godine venac je položila i delegacija Opštinskog odbora SPS Opovo.

U programu su učestvovali i učenici i nastavnici Izdvojenog odeljenja „Zoran Petrović“ iz Sakula, koji su otpevali himnu i izveli prigodan recital.

Praznik Sakula ustanovljen je u znak sećanja na datum kada je velika grupa mladih ljudi, među kojima su bile i tri devojke, pridružila partizanskom pokretu i da je to bilo jedno od namasovnijih priključenja u srednjem i južnom Banatu. Tokom Drugog svetskog rata 32 Sakuljana dalo je život za slobodu.

Tokom dana održava se izložba odgajivača ukrasnih ptica, a u Domu kulture večars će biti održan folklorni koncert.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije