Fudbalski vikend: FUDBAL U SAKULAMA I BARANDI, U OPOVU OPŠTINSKI DERBI

07/09/2018

u SPORT

FUDBAL U SAKULAMA I BARANDI, U OPOVU OPŠTINSKI DERBI
Opovo, 7. septembar 2018;
Ljubitelje fudbala u nedelju očekuje bogat fudbalski program. Tri utakmice na domaćim terenima, a učestvuju sva četiri opštinska kluba jer se u Opovu igra lokalni derbi. Ono što možda nije dobro, jeste činjenica da se sve tri utakmice igraju istog dana u isto vreme.

SRPSKA LIGA VOJVODINA: Borac (Sakule) – OFK Vršac, Sakule, 9. septembar (nedelja), 16:30h; I pored velikih ambicija rukovodstva kluba i navijača uoči aktuelne sezone, Borac je prvenstvo započeo veoma razočaravajuće. Od mogućih devet, u prva tri kola Sakuljani su osvojili samo skroman bod. Ako žele da učestvuju u trci za vrh tabele, ova utakmica je prelomna i možda poslednja šansa da se priključe klubovima koji će se boriti za najviše pozicije.

Borac dočekuje OFK Vršac, ekipu koja je dobro startovala i u prve tri utakmice zabeležila dve pobede i jedan poraz. Sakuljanima neće biti lako ali igraju na svom stadionu „Sveti Nikola“ i pred svojim navijačaima što može biti mala prednost.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Radnički (Baranda) – Vulturul (Grebenac), Baranda, 09. septembar (nedelja), 16:30h; Radnički je potpuno druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Zadržani su uglavnom svi bitniji fudbaleri, pojačanja su se pokazala kao pun pogodak, o čemu govore i rezultati na početku prvenstva. Osvojen je međuopštinski kup, a u prva četiri kola, Vrane su zabeležile tri pobede i jedan poraz i peti su na tabeli.

U Barandu dolazi ekipa Vulturula, koja svakako nije favorit u ovom meču. Grebenčani se trenutno nalaze na 12. poziciji sa skorom od jedne pobede, jednog remija i dva poraza. Međutim, treba biti oprezan jer je tokom prethodnih sezona bilo loših iskustava sa ekipama iz donjeg dela tabele.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Omladinac (Opovo) – Tempo (Sefkerin), Opovo, 9. septembar (nedelja), 16:30h; Početak sezone i odmah veliki lokalni derbi. U pitanju je veliko fudbalsko rivalstvo između Opovčana i Sefkerinaca, gde nikakvu ulogu ne igra rang takmičenja ili pozicija na tabeli. Često ovaj rezultat bude značajniji od konačnog plasmana na kraju prvenstva.

Opovčani su u prvom kolu bili slobodni, dok su Sefkerinci priredili razočaranje svojim navijačima pretprpevši poraz od Slavije na domaćem terenu. U svakom slučaju očekuje nas neizvestan i pre svega tradicionalno borben meč.

OMLADINSKA LIGA JUŽNOG BANATA – GRUPA SEVER: Tempo (Sefkerin) – Omladinac (Opovo), Sefkerin, 08. septembar (subota), 16:30h; Ovog vikenda startuje i Omladinsko prvenstvo južnog Banata gde nastpaju opovački Omladinac i sefkerinski Tempo. Već u prvom kolu Tempo dočekuje Omladinac, pa će se tako lokalni derbi odigrati i u ovoj konkurenciji.

FER PLAY LIGA – BEOGRAD: Nacional (Beograd) – Sportiko (Opovo), SC Rakovica, 9. septembar (nedelja), 12:00h; Najmasovnije dečje takmičenje ,,FER PLEY LIGA” Beograd, počinje 09. septembra za generacije 2006 / 2007 godište. Igraće se na otvorenim veštačkim i prirodnim travnatim terenima u Rakovici, Čukarici i Adi Ciganliji. Sedam utakmica u jesenjem i sedam utakmica u prolećnom delu, ukupno 14 utakmica. Za 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012. godište, liga počinje 15 ili 16.09.2018.god.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije