Prvi dan u školi: I OVE GODINE POKLONI ZA ĐAKE PRVAKE (VIDEO)

03/09/2018

I OVE GODINE POKLONI ZA ĐAKE PRVAKE
Opovo, 3. septembar 2018;

Kako je 1. septembar „pao“ tokom vikenda, đaci su novu školsku godinu započeli danas, 3. septembra. Prvaci su svečano dočekani, raspoređeni u učionice gde su se upoznali sa svojim učiteljicama, dok su se osmaci kao najstariji pravili važni ali i njih ove godine čeka maturski ispit.

Praksa koja traje sada već treću godinu u kojoj predstavnici lokalne samouprave prvog dana škole obilaze odeljenja đaka pravaka nastavljena je i ove godine. Predsednik opštine dr Zoran Tasić, zajedno sa načelnicom Opštinske uprave Opovo Jelenom Petrović i direktorkom škole Milicom Cucom, posetio je svih pet prvačkih odeljenja u Sakulama, Barandi, Sefkerinu i Opovu.

Tasić je pozdravio prvake i njihove učiteljice, poželeo im uspešno školovanje i poručio da slušaju svoje nastavnike i roditelje, budu dobri đaci ali i istakao da postanu pre svega dobri ljudi.

U cilju bezbednosti u saobraćaju svaki prvak je dobio „saobraćajni bukvar“ i signalni prsluk za koji je predsednik opštine rekao da je potrebno da ga nose dok ne nauče saobraćajna pravila i kako bi ostali učesnici u saobraćaju znali da su oni đaci prvaci i obratili više pažnje.

– Zajedno sa školom, lokalna samouprava nastavlja praksu podrške đacima prvacima i njihovim roditeljima. Ovaj dan je možda jedan od najbitnijih dana u njihovom životu kada počinju svoje obrazovanje i ono što smo mi želeli jeste da im prenesemo dve poruke: prvo da tokom narednih osam godina budu dobra deca i dobri učenici, i naravno postanu dobri ljudi, a druga stvar je bezbedonosni segment, odnosno kako najbezbednije da pređu taj put od kuće do škole. Iz tog razloga lokalna samouprava je obezbedila poklone u vidu saobraćajnog bukvara, koji će zajedno sa svojim roditeljima i učeteljicama pročitati i signalnog prsluka, koji će, kako samo danas rekli, „velikim čikama“ dati do znanja da su oni đaci prvaci i da oni danas i mogu da pogreše ali „velike čike“ to ne smeju da dozvole – poručio je predsednik opštine.

Direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Milica Cuca ističe da su škola i nastavnici spremni za novu školsku godinu i usklađeni sa novim planovima i programima Ministarstva prosvete i nauke.

– Kao i svake školske godine potrudili smo se da neke osnovne stvari budu dobro pripremljene, pre svega mislim na materijalno – tehničke uslove, kao što su higijena i krečenje. Takođe, kao i u drugim školama u Srbiji mi smo nastavnike pripremili, odnosno Ministarstvo, za nove nastavne planove i programe, koji se realizuju ove školske godine u prvom i petom razredu. Svakako želim, da ako već počinju po novim programima imaju malo više sreće od ostalih, a naravno i svim učenicima da ovo bude uspešna školska godina – izjavila je direktorka škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove godine u našoj opštini upisano je 109 prvaka što je za 11 prvaka manje u odnusu na prošlu godinu. Najviše prvaka je naravno u Opovu i ima ih 58 u dva odeljenja, zatim Sefkerinu gde odeljenje broji 26 učenika, dok je značajan pad zabeležen u Barandi i Sakulama gde odeljenja broje tek 12, odnosno 13 učenika. I u ukupnom broju učenika zabeležen je pad u brojnosti, tako da ove godine škola ima za skoro celo jedno odeljenje manje učenika što je rezultat razlike između ovogodišnjeg broja prvaka i prošlogodišnjeg broja osmaka.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije