Vlada Republike Srbije odlučila: REGIONALNI OTPAD NA PANČEVAČKU DEPONIJU

21/08/2018

REGIONALNI OTPAD NA PANČEVAČKU DEPONIJU
Opovo, 21. avgust 2018;
Vlada Srbije donela je Odluku o zajedničkom obezbeđivanju i sprovođenju upravljanja otpadom na teritoriji Republike Srbije. Pozivajući se na pravo iz Zakona o upravljanju otpadom da ako opštine i gradovi ne mogu da se sporazumeju na koju će regionalnu deponiju prevoziti i odlagati otpad – Vlada Srbije odlučila je umesto njih.
Tako će, odlukom Vlade Srbije regionalna sanitarna deponija u Pančevu, na Dolovačkom putu, biti zajednička za otpad iz Smedereva, Kovina, Kovačice, Opova i Alibunara.
Odluka o uvozu otpada u Pančevo doneta je 13. juna a stupila je na snagu 21. juna ove godine.
Deponija na Dolovačkom putu još tokom izgradnje duge dve decenije dobila je status regionalne i puštena je u rad 2015. godine.  Deponija veličine 34 hektara izgrađena je u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, uz pomoć Ambasade Kraljevine Švedske i međunarodne organizacije „International Managment Group”, kao i Opštine Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije