Republički zavod za statistiku: ANKETA O STRUKTURI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA, ZA OPOVO PREDVIĐEN JEDAN ANKETAR

20/08/2018

Republički zavod za statistiku: ANKETA O STRUKTURI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA, ZA OPOVO PREDVIĐEN JEDAN ANKETAR
Od 1. oktobra do 30. novembra ove godine Republički zavod za statistiku sprovešće Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava.
Anketa predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede. U periodu sprovođenja ankete, anketari će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima i drugo.

Za sprovođenje Ankete na teritoriji opštine Opovo biće angažovan 1 anketar.

Javni poziv za prijavu kandidata za učestvovanje u Anketi biće raspisan 15. avgusta u sredstvima javnog informisanja i na sajtu RZS-a i trajaće do 21. avgusta 2018. godine. Kandidati se prijavljuju isključivo preko veb sajta Zavoda (www.stat.gov.rs), popunjavanjem elektronske prijave za učešće u Anketi. Kandidati se prijavljuju za rad na teritoriji opština/grada na kojoj stanuju –žive.

Kandidati koji se prijavljuju za anketare treba da ispunjavaju sledeće uslove: da su državljani Republike Srbije, da imaju najmanje 18 godina i stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, i da protiv kandidata nije pokrenuta istraga niti je podignuta optužnica. Prednost pri izboru imaće kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci i poznavanjem rada na računaru s obzirom na to da će se anketiranje vršiti unošenjem podataka preko aplikacije na laptopu. Pored toga,  prednost će se dati i kandidatima koji mogu da koriste sopstveno vozilo za rad, kao i kandidatima koji su učestvovali u Popisu poljoprivrede 2012. godine ili u drugim statističkim istraživanjima RZS-a u poslednje tri godine.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE ZA ANKETARE

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije