Dan rumunske kulture: OPOVAČKI AKTIV ŽENA U KAČAREVU

31/07/2018

OPOVAČKI AKTIV ŽENA U KAČAREVU
Opovo, 31. jul 2018;
U subotu 28. jula, u lepoj prirodi i okolini SRC “Jezero” u Kačarevu održan je “Dan rumunske culture” gde su  predstavljeni rumunski običaji, odeća, muzika, hrana i piće. Na poziv domaćica “Etno kutak Kacarevo”, Aktiv žena opštine Opovo je gostovao na manifestaciji, gde su predstavile neke od svojih radova.

Osim Aktiva žena Opova tu su bile žene iz Udruženje žena „Vidovdan“, Udruženje žena „Crepajke“, Udruženje „Vardar“ (Kačarevo), Udruženje žena „Etno kutak Kačarevo“, i naravno  četiri udruženja koja neguju rumunsku kulturu i tradiciju: „Etno art“ (Ovča), „Etno art Brakos“ (Alibunar), „Novoseljanke/Boboacele“ (Banatsko Novo Selo) i „Vredne ruke Banata“ (Vladimirovac). Na samoj manifestaciji je bila i radionica rumunskog veza pa ko je imao želju mogao je da se oproba u vezu. Domaćice za naredne godine najavljuju  predstavljanje mađarske, romske, makedonske culture, kao i ostalih naroda koji žive u Kačarevu. (M.Prodanović)

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije