SIM državno finale: OPŠTINA OPOVO VICEŠAMPION SRBIJE U MALOM FUDBALU

27/07/2018

u SPORT

OPŠTINA OPOVO VICEŠAMPION SRBIJE U MALOM FUDBALU
Beograd, 27. jul 2018;
Oko 500 ekipa učestvovalo je na “Koka-kola” kupu u sklopu Sportskih igara mladih. Samo 24 je preko isto toliko kvalifikacionih turnira izborilo učešće na finalu u Beograd na Adi Ciganliji.

Tu na finalnom turniru našla se i ekipa iz naše opštine. Dečaci su posle penala pobedili Kačarevo u prvom kolu. To smo već okarakterisali kao uspeh. Onda je na red došao Čačak i laganih 2:0. Nekoliko sati odmora prijalo je ekipi “Opovo”, stigli su malo i da se okupaju u “Beogradskom moru”, a onda izađu na novi megdan. Protivnik u polufinalu bile su “komšije” iz Novog Sada, ekipa koja je pokazala zavidan kvalitet. Ni to nije smetalo našima, a posle 2:1 u polufinalu stigli smo do borbe za zlato i odlazak na regionalno prvenstvo u Split. E, ako je pobeda nad Kačarevom bila uspeh, onda je odlazak u finale nešto neverovatno što se obistinilo.

Dan pauze, pa povratak na Adu, gde  su u drugom polufinalu igrali Zlatibor i Novi Pazar. Pazarci su slavili 3:2 i samouvereno stigli do finala. Tamo su ih čekali naši dečaci. Jedan meč ih je delio od zlatnih medalja. To je verovatno i bilo jedino o čemu su maštali u tom trenutku, a dok su se “probudili” gubili su sa 3:0. A način na koji su primali golove bio je za zaborav. Usamljen igrač na drugoj stativi za 1:0, pa kiks odbrane za 2:0 potpuno su uzdrmali naše. Do poluvremena su primili tri gola. Osvestili su se u drugom, postigli gol, napadali, imali šanse, nisu se predavali, ali je zaostatak bio prevelik. Sa druge strane se nalazio kvalitetan protivnik koji je iskoristio šansu, ali i preteranom grubošću  dodatno otežao posao našima.

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka usledila je radost pobednika i tuga naših dečaka. Da, bili su tužni jer nisu uspeli da pobede u finalu. Međutim, nisu svesni da nema potrebe da budu tužni jer su napravili nešto fantastično.

Naredne godine Sportske igre mladih će se ponovo održati i u Opovu. Tada će se takmičari nadmetati u nekoliko disciplina. Na državnom finalu ćemo verovatno imati nekoliko ekipa. Možda će neka izboriti plasman u Split, možda ne, ali jedno je sigurno.

Na otvaranju ćemo moći da se pohvalimo da imamo državne vicešampione u fudbalu, a to su: Ognjen Grujić (Opovo), Nemanja Stanisavljević, Dalibor i Danijel Janjić, Danilo Stamenović, Gusti Ivanov (svi Sefkerin) i Gregor Popović i Miloš Kitanović iz Beograda, koji su se priključili ekipi posle otkazivanja nekih igrača iz naše opštine. Predvodili su ih sa klupe nastavnici Bojan Vasiljev i Dejan Mihajlović.

HVALA DEČACI!!!

Igor Vujić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije