Letnja razvojna košarkaška liga: KLUBOVI OSLOBOĐENI KOTIZACIJE, PRVO KOLO ZA VIKEND

24/04/2014

u SPORT

KLUBOVI OSLOBOĐENI KOTIZACIJE, PRVO KOLO ZA VIKEND
DSCN1051Pančevo, 24. april 2014.
Narednog  vikenda u Pančevu počinje nova sezona Letnje razvojne košarkaške lige pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Pančeva i Južnobanatskog okruga. U Ligi će nastupiti 11 ekipa iz Pančeva, Starčeva, Kačareva, Omoljice, Sakula, Opova i Uljme. Prvi meč igra prošlogodišnji pobednik Lige ekipa Rolinghanters protiv Dinama.

U ovogodišnjoj Letnjoj razvojnoj ligi, nastupiće 11 klubova, dva više nego prošle godine.Prošle godine je prvi put organizovana, a cilj je da mladi i perspektivniigrači dobiju šansu za što više izalazaka na teren, za sticanje iskustva i napredovanje, objasnio je danas pred novinarima prvičovek Sportskog saveza Pančeva Darko Jovičić.

DSCN1067– To su sve aspekti i interesi koji imaju klubovi amaterskog tipa i iz naseljenih mesta, ali i gradova. Interes je i većih klubova da kroz ovo takmičenje afirmišu mlade i talentovane igrače. Veoma je bitno širenje takmičarskog duha i da po okolnim mestima napravimo dobru saradnju sa sportskim entuzijastima, rekao je Darko Jovičić, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

Prošlogodišnji pobednik, ekipa „Rolinghanters“, koju čine uglavnom amateri, studenti i omladinci, ima ambiciju da i ove godine bude najbolja, najavljuje mladi Stefan Đorđević.

– Mnogo nam znači ovo takmičenje, jer imamo priliku da igramo. Naši igrači su uglavnom studenti, neki rade i ovo nam je prilika da se rekreiramo, ustvari takmičimo. Dobili smo dresove, a do sada smo imali samojednu garnituru, a sada možemo da kombinujemo, kazao je Đorđević.

Pobednici iz „Rolinghantersa“ prošle godine su kao nagradu dobili nove dresove. Ove godine, pokrovitelj Razvojne lige je i Južnobanatski okrug i kako je najavio načelnik Zoran Tasić biće i više nagrada. Sličan system mogao bi biti uveden i u drugim sportovima.

– U narednom period pokušaću i da ostale četiri opštine uključim u ovaj projekat. Imali ste priliku da čujete da će Južnobanatski okrug obezbediti fond nagrada za ovu sezonu, dok je Pančevo odvojilo 200.000 da se odigra ovo takmičenje. Razgovaraću sa predsednicima opština na Savetu okruga i pokušaću da uključim sve sportske radnike da se ovakvo takmičenje formira i u drugim sportovima kao što su odbojka, rukomet, da i ostali sportovi budu aktuelni i da se ostvari među mestima takmičarski duh, izjavio je ZoranTasić, načelnik Južnobanatskog okruga.

Svi klubovi koji učestvuju u Letnjoj razvojnoj košarkaškoj ligi biće oslobođeni plaćanja kotizacije. Klubovi će, ipak, morati da plate sudije i prevoz. Podršku ovoj Ligi dao je i Košarkaški savez Srbije.

– Kotizacije su oslobođeni svi. A rešili smo i pitanje delegata. Sudija će biti i delegat. Ovo je teoretski finansijski najblaža varijanta. Deset utakmica na domaćem terenu koštaće vas 40.000 i sa tom cifrom završavate takmičenje, uz ne znam koliko novca zagorivo, to je nešto minimalno verovatno. Dobili smo pozitivne signale i mi smo prvi koji su pokrenuli ovakvo takmičenje. Sada kreću u Novosadskom okrugu i drugim sredinama u Srbiji sa ovim projektom i mogu da kažem da se ponosimo time što smo se prvi dosetili i organizovali ovakvo takmičenje, kazao je Jovičić.

Prvimeč u ovogodišnjoj Letnjoj košarkaškoj razvojnoj ligi odigraće Rolinghanter i Dinamo u subotu, 26. aprila, u 17 časova, na otvorenom terenu u Ulici vojvode Radomira Putnika, kod Suda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije