Prijem vukovaca: PREDSEDNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA (VIDEO)

PREDSEDNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA
Opovo, 12. jul 2018;

Kao i prethodnih godina nastavljena je praksa lokalne samouprave da nagrađuje najbolje učenike naše opštine. Za šest nosilaca Vukove diplome i tri maturanta, koji su najbolje uradili završni ispit, kao i njihove razredne starešine i direktorku škole, danas je u kabinetu predsednika opštine priređen svečani prijem.

Domaćini prijema su bili predsednik opštine dr Zoran Tasić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Ankica Jožika i tehnički sekretar kabineta Ivana Vlah. Predsednik opštine je pozdravio učenike, čestitao im na uspehu i poželeo da i u srednjim školama nastave sa dobrim ocenama.

„Danas mi je bila velika čast i zadovoljstvo da kao predsednik opštine primim ove mlade i talentovane ljude. Ovo je prekretnica u njihovom daljem školovanju, upisali su škole koje su želeli, i meni je puno srce i veliko zadovoljstvo što sam imao prilike da sa njima o tome razgovaram. Na ovaj način lokalna samouprava im ukazuje čast i poštovanje za ono što su uradili, a uručivanjem nagrada za njihove uspehe želimo da podstaknemo i drugu decu, „sedmake“, odnosno buduće „osmake“ da budu još bolji od njih. Moja poruka ovim talentovanim mladim ljudima jeste da nastave da budu dobri đaci, slušaju svoje roditelje i svoje nove nastavnike i na najbolji mogući način reprezentuju svoju opštinu i svoje mesto odakle dolaze“, poručio je Tasić.

U razgovoru sa predsednikom opštine učenici su govorili o školama koje su upisali, kao i željama i ambicijama nakon završetka srednje škole. Zanimljivo je da je ove godine, za razliku od nekih prethodnih, među najboljim učenicima preovladalo zanimanje za gimnazije, a pojedinačan izbor je bio i ekonomija, pravo, elektrotehnika, umetnost i ugostiteljstvo.

Ispred „vukovaca“ lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na dočeku i nagradama zahvalio se Igor Marjanski iz Sakula i rekao nam da je tajna uspeha svih petica samo dobra organizacija.

„Pre svega želeo bih u ime svih nas da se zahvalim predsedniku opštine što nas je pozvao. Školovanje nije bilo tako teško, samo treba redovno učiti. Ja sam svakog dana po dolasku iz škole učio pola sata – sat, tako da sam imao dovoljno slobodnog vremena i za druženje i druge aktivnosti. Upisao sam ugostiteljsko – turističku školu, smer kulinarstvo i to je moja želja jer i kući volim da kuvam i eksperimentišem, a nakon toga želja mi je da upišev višu hotelijersku školu“, kaže Marjanski.

Isidora Stojanov i Marija Gavrilov su najbolje uradile završni ispit i imale identičan broj poena. Marija nam je rekla da testovi za nju nisu bili previše teški, a njen izbor na upisu je Grafička škola i bavljenje umetnošću.

„Očekivala sam da će biti teže, posebno matematika. Sa ozbiljnim pripremama za ispit krenula sam kada smo se raspustili, a pre toga sam samo čitala gradivo. Upisala sam Grafičku školu, smer tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, a kasnije nameravam da upišem Fakultet savremenih umetnosti, izbor je Marije Gavrilov.

Predsednik opštine uručio je nagrade najboljim učenicima. Đaci generacije Goran Mihajlović i Boris Mojsa dobili su po laptop računar, vukovci Nina Stojanović, Igor Marjanski, Tatjana Stanojev i Srđan Nedić nagrađeni su sa tablet računarom, dok su Isidora Stojanov, Marija Gavrilov i Vuk Vučković, kao učenici koji su najbolje uradili testove završnog ispita dobili enciklopedije.

.