Hapšenja u Pančevu: UHAPŠENI DILERI I KRIMINALCI SA ORUŽJEM

UHAPŠENI DILERI I KRIMINALCI SA ORUŽJEM
Beograd/Pančevo, 10. juli 2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.
Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija  za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.
Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i  2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

IZDVOJENE AKCIJE HAPŠENjA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.R. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, u ormanu improvizovanom za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima, pronašla  saksiju sa biljkom marihuane, dok su na ručicama ormara pronađene tri grane marihuane ukupne težine oko pola kilograma.

Osumnjičeni je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.K. (1974), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Prilikom pretresa kuće osumnjičenog, policije je u ekonomskom delu dvorišta iza pomoćnih prostorija pronašla gajbica u kojoj se nalazio zasad opojne marihuane.
D.K. je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.T. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla  automat „STEN MK II 1943“, 150 manevarskih metaka, 20 puščanih metaka, 16 metaka i pet signalnih metaka.
Osumnjičeni je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su L.S. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog, u ekonomskom delu dvorišta u plastičnoj kesi okačenoj na zid pomoćnog objekta pronašli pištolj sa pripadajućim okvirom u kome se nalazilo šest metaka, a dalje u dvorištu pronađene su i dve mačete i dve futrole za pištolj.
L.S. je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Beograd,
Broj: 518/18
10. jul godine