Funkcionalan prilaz za poboljšanje primarne zdravstvene zaštite: OTVOREN PLATO I PARKING ISPRED DOMA ZDRAVLJA, NOVI PROJEKAT U NAJAVI (VIDEO)

21/06/2018

OTVOREN PLATO I PARKING ISPRED DOMA ZDRAVLJA, NOVI PROJEKAT U NAJAVI
Opovo, 20. jun 2018;

Presecanjem svečane vrpce danas su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka zdravstvene ustanove Sofija Popović otvorili za upotrebu plato i parking ispred zgrade Doma zdravlja Opovo. Na površini od oko 900 kvadratnih metara postavljene su behaton ploče i uređene zelene površine, tako da je ovaj prostor, pored funkcionalno – upotrebne namene, dobio i estetski kvalitet.

Direktorka Doma zdravlja izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi i istakla značaj ove investicije za zdravstvenu ustanovu i građanstvo.

– Pored prethodnih renoviranja i adaptacija zdravstvenih ambulanti u Sakulama i Sefkerinu, dobili smo jedan reprezentativan prostor i ova investicija ne samo što puno znači zaposlenima i pacijentima, već je i jedan lep estetski momenat na opšte zadovoljstvo svih građana Opštine Opovo. Nadam se novim investiranjima u zdravstvo, a lokalnoj samoupravi bih uputila zahvalnost što prepoznaje naše potrebe i investira u zdravstvenu zaštitu, rekla je Sofija Popović.

Za realizaciju ovog  projekta bilo je zaduženo Javno preduzeće „Mladost“ Opovo zajedno sa podizvođačima „Grass Behaton“ i Blo Garden“. Direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković je zadovoljan realizacijom projekta i najavljuje nastavak radova na uređenju centra Opova.

– Nastavili smo praksu od prošle godine, uradili smo jedan ozbiljan projekat gde smo dobili 30 novih parking mesta i plato na 530 kvadratnih metara što je ukupno oko 900 kvadrata. Mogu da kažem da ovo nije kraj ovogodišnjih infrastrukturnih radova, naredna faza se sastoji od uređenja sastava između Doma zdravlja i centra tako da ćemo dobiti jednu celinu. Mislim da će po završetku svih planiranih radova Opovo imati jedan lepo urađen centar na kome ćemu pozavideti i neki veći gradovi, poručio je direktor komunalnog preduzeća.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić smatra da je realizacijom ovog projekta dobijeno na poboljšanju funkcionalnosti primarne zdravstvene zaštite, a takođe, najavio i novi projekat u neposrednoj blizini gde će se izgraditi poslovni prostor Gomeksa sa pratećom infrastrukturom.

– Kao što smo i obećali na početku mandata da će svi segmenti društvenog života za nas biti jednako važni, a ovog momenta je to oblast zdravstva, danas smo otvorili veliki parking prostor i plato ispred Doma zdravlja i mislim da će se otvaranjem ovako velikog i važnog objekta značajno poboljšati primarna zdravstvena zaštita, a s druge strane, centar Opova će dobiti jedan novi izgled. Ovo je samo početak ili bolje da kažem nastavak radova sa početka godine, očekuje nas realizacija projekta na prostoru koji se nalazi preko puta Doma zdravlja, a to je izgradnja još jednog parking prostora i uređenje kanala od ulica Stanka Tomića do Bratstva jedinstva, kao i izgradnja jednog velikog privrednog objekta na 400 kvadrata poslovnog prostora gde se planira zapošljavanje 12 lica sa teritorije naše opštine, a u pitanju je Gomeks, što danas i prvi put javno najavljujem. Do kraja septembra očekujem da će centar Opova biti potpuno uređen, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Na konstataciju da je centar Opova, ali i ostalih mesta naše opštine značajno uređeniji i da su utisci posetilaca i turista izuzetno pozitivni Tasić daje svoje viđenje turističkh potencijala naše sredine.

– Osnovni naš cilj jeste da Opovo, Baranda, Sakule i Sefkerin dobiju svoje mesto na turističkoj mapi Vojvodine i Srbije, a jedini način da se to postigne jeste da uređujete centre i naseljena mesta i jednostavno ljudima koji dolaze ovde ponudite jedan pravi kvalitet. Ovog trenutka naš kvalitet je čisto i uređeno Opovo i cela opština, domaćinski pristup svim onima koji dođu i to je ujedno moj poziv Beograđanima, Novosađanima, Pančevcima, Zrenjanincima i svim građanima Republike Srbije da su dobrodošli u Opovo, poručio je predsednik opštine Opovo.

Plato i parking ispred Doma zdravlja Opovo su završeni, a istovremeno nastavljau se radovi na uređenju i popločavanju kišnog kanala između Doma zdravlja i centra Opova.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije