Ispit iz kombinovanog testa: ZAVRŠENI ISPITI MALE MATURE

20/06/2018

ZAVRŠENI ISPITI MALE MATURE
Opovo, 20. jun 2018;
Trećeg dana završnog ispita male mature, maturanti su radili ispit iz kombinovanog testa (istorija, geografija, biologija, fizika i hemija), koji donosi 14 poena. Rešenje ovog testa možete videti na http://srednjeskole.edukacija.rs/mala-matura-upis-u-srednje-skole/resenja-testova-za-malu-maturu-20142015

BODOVANJE

Sva tri testa nose ukupno 40 bodova. Srpski i matematika po 13 bodova i kombinovani test 14 bodova. Opšti uspeh nosi 60 bodova i boduje se od šestog do osmog razreda, tako što se uspeh iz svakog od ovih razreda zaokruži na dve decimale, sabere i pomnoži sa brojem četiri. Učenici mogu da steknu i dodatne bodove ako su osvojili nagrade na takmičenjima iz predmeta u osmom razredu. Uspesi na republičkom takmičenju nose šest bodova za prvo mesto, četiri boda za drugo mesto i dva boda za treće mesto. Inače, ovakav način bodovanja primenjuje se od ove školske godine.

OBJAVLJIVANJE PRIVREMENIH I KONAČNIH REZULTATA TESTOVA

Osnovne škole objaviće privremene rezultate završnog ispita 22. juna do 8:00 časova. Podnošenje žalbi komisiji osnovne škole na rezultate završnog ispita i izdavanje rešenja po žalbama obaviće se 23. juna od 8:00 do 16:00 časova. Podnošenje žalbi okružnoj upisnoj komisiji na rezultate završnog ispita i izdavanje rešenja po žalbama obaviće se 25. juna od 8:00 do 16:00 časova. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita obaviće se 28. juna od 8:00 časova.

REDOSLED KANDIDATA I OPREDELJENJE

Posle utvrđivanje jedinstvene rang-liste, kandidat ima pravo da u matičnoj osnovnoj školi pismeno izrazi najviše 20 opredeljenja za dalje školovanje. Opredeljenje kandidata sadrži: šifru učenika, naziv škole, mesto škole, šifru i naziv obrazovnog profila, tipa ili smera gimnazije, u skladu sa podacima objavljenim u Konkursu.

Roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata, svojim potpisom na obrascu liste želja potvrđuje da je saglasan sa brojem i rasporedom želja kandidata za upis u srednju školu.

Na osnovu opredeljenja kandidata i broja bodova na jedinstvenoj rang-listi, vrši se raspoređivanje kandidata po tipu, smerovima, odnosno obrazovnim profilima, kao i srednjim školama. Spiskovi raspoređenih kandidata dostavljaju se matičnim osnovnim školama i odgovarajućim srednjim školama.

Kada veći broj kandidata od broja predviđenog za upis u srednju školu ostvari isti broj bodova, prednost u rangiranju, do broja predviđenog za upis, ima kandidat koji je: 1) nosilac Diplome „Vuk Karadžić“; 2) osvojio veći broj bodova na takmičenjima; 3) osvojio veći ukupan broj bodova na završnom ispitu.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije