Rad lokalne samouprave u prethodnih godinu dana: IZVEŠTAJ I PROJEKCIJA DOKUMNTARNOG FILMA (VIDEO)

20/06/2018

IZVEŠTAJ I PROJEKCIJA DOKUMNTARNOG FILMA
Opovo, 20. jun 2018;

Zajedno sa svojim najbližim saradnicima, predsednik opštine dr Zoran Tasić obišao je sva četiri opštinska mesta gde je na organizovanim skupovima podneo izveštaj o radu lokalne samouprave u prethodnih godinu dana. U pitanju je nova praksa koja je od strane predsednika opštine uvedena prošle godine i koja podrazumeva svake godine podnošenje izveštaja o radu, prvo na svečanoj Majskoj akademiji, zatim na skupovima u sva četiri opštinska mesta, kao i putem javnih glasila i štampanja publikacije.

Skupove su organizovali mesni odbori Srpske napredne stranke ali su oni bili otvoreni za sve građane koji su želeli da prisustvuju. U Opovu se skup održao u sali Kulturnog centra Opovo, u Sakulama i Sefkerinu u svečanim salama mesnih zajednica, dok je u Barandi to bilo u bioskopskoj sali.

Pored usmenog izveštaja koji je podneo predsednik opštine, organizovana je projekcija dokumentarnog filma u kojem su sublimirane aktivnosti lokalne samouprave u prethodnih godinu dana. Predsednik opštine je istakao da je ovakva praksa, pre svega, čin odgovornosti i da je njihova dužnost da građanima svake godine podnesu izveštaj. Kroz film i publikaciju taksativno su navedeni i opisani svi projekti i aktivnosti lokalne samouprave od maja 2017. do maja 2018. godine, kao i planovi za naredni period. Tasić je istakao i činjenicu da je sve što su obećali i isplanirali prošle godine, ispunjeno i urađeno. To ga čini posebno ponosnim jer su pokazali da su ljudi od reči i akcije.

Karakteristika ovih skupova je bila izuzetno dobra posećenost, sale su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a prisutni su velikim aplauzima podržali izlaganje predsednika opštine i projekciju filma.

Pored izveštaja, predsednik opštine dr Zoran Tasić razgovarao je sa prisutnima, saslušao sugestije građana i odgovarao na njihova pitanja. Prema statistici organizatora na ovim skupovima prisustvovalo je oko 450 građana.

.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije