Dom zdravlja Opovo: UZ PODRŠKU LOKALNE SAMOUPRAVE BESPLATAN RTG ZUBA ZA DECU

15/06/2018

UZ PODRŠKU LOKALNE SAMOUPRAVE BESPLATAN RTG ZUBA ZA DECU
Opovo, 15. jun 2018;
Na današnjoj sednici Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo usvojena je odluka kojom se ukida naplata vanstandardnog rendgen snimanja zuba deci koja žive na teritoriji Opštine Opovo. Inicijativa za uvođenje ovakve prakse potekla je iz kabineta predsednika opštine dr Zorana Tasića, koji je nakon razgovora sa roditeljima lošijeg socijalnog statusa, uputio Upravnom odboru Doma zdravlja Opovo predlog sa alternativnim rešenjem koje će pokriti ove troškove.

– Nažalost, činjenica je da ima dosta porodica kojima vanstandardne dijagnostičke procedure predstavljaju značajan finansijski problem. Deca su naša budućnost i moramo ih zaštiti po svaku cenu, tako da će lokalna samouprava sufinansirati troškove rendgen snimanja zuba, koje će ubuduće biti besplatno za svu decu do 18 godina, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

I predsednica Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo Danijela Janković pozdravlja ovu inicijativu i zahvaljuje se lokalnoj samoupravi na podršci.

– Dom zdravlja Opovo pored svojih standardnih usluga korisnicima zdravstvene zaštite pruža i dijagnostičke procedure koje nisu standardne za primarni nivo zdravstvene zaštite. U dosadašnjem radu takve usluge su se pružale i deci uz nadoknadu. Angažovanjem predsednika opštine Upravni odbor Doma zdravlja Opovo doneo je odluku da se ukine naplata vanstandardnog rendgen snimanja zuba deci koja žive na teritoriji Opštine Opovo, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i veće dostupnosti zdravstvene zaštite najmlađim sugrađanima naše opštine, rekla je Danijela Janković.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije