Fudbal – Prva južnobanatska liga 30. kolo: PORAZ VRANA U PADINI I 11. MESTO U KONAČNOM PLASMANU

03/06/2018

u SPORT

PORAZ VRANA U PADINI I 11. MESTO U KONAČNOM PLASMANU
Baranda, 3. jul 2018:
DOLINA (Padina) – RADNIČKI (Baranda) 5:1 (3:0); Bez velikog opterećenja i ambicija otišli su Baranđani na gostovanje u Padinu. Domaćinu je bila potrebna pobeda kako bi overio drugo mesto i bolju poziciju za plejof, što im je i uspelo.

Već na poluvremenu bilo je 3:0, u nastavku meča „pukla“ je petarda, a u finišu čast Baranđana spasava počasnim golom Stanislav Toma. Cukić izbacuje Dobrića, koji ulazi u situaciju jedan na jedan sa domaćim golmanom, međutim „jedinica“ Doline brani šut Dobrića, ali lopta dolazi do Tome i ovaj je plasira u mrežu.

RADNIČKI: Vasić, Lazin, Stojkov, Vukov, Cvetković, Stekić, Jovičin, Cukić, Toma, Dobrić, Milovanov (Lutovac).

Šta reći o protekloj sezoni. Bilo je na početku velikih ambicija, možda pretencioznih i nerealnih jer ipak je Radnički povratnik u Prvu južnobanatsku ligu i činjenica je da se još uvek nije organizaciono stabilizovao. I pored toga, Baranđani su solidno odigrali prvi deo sezone, imali i teoretske šanse da se uključe u borbu za plejof, ali onda je usledilo katastrofalno proleće, a u jednom momentu čak šest vezanih poraza. Tek u finišu prvenstva, kada je „đavo odneo šalu“, a klub ušao u opasnu zonu ispadanja, fudbaleri Radničkog su zaigrali kako treba, počeli da osvajaju bodove i na kraju završe na 11. mestu.

Za neke, koji su ranijih godina navikli da Radnički svake sezone bude u vrhu tabele ovo je možda nesupeh, ipak, ne treba biti previše kritičan jer realno je bilo da se ove sezone izbori opstanak i konsoliduje klub. Naravno, za seriju loših rezultata postoje i opravdani razlozi. Tim je cele sezone kuburio sa prvim golmanom, a u prolećnom delu osam utakmica Vrane su igrale bez nekih od svojih najboljih igrača. Zbog isključenja prvo je četiri utakmice pauzirao ove sezone najbolji strelac Radničkog Branislav Cukić, a nakon njega, iz istog razloga četiri meča je bio odsutan kapiten Dušan Dobrić. Kako god bilo, već sad je vreme da se razmišlja šta i kako za naredno prvenstvo.

REZULTATI 30. kola: Crvena Zvezda – Partizan 1:3; Borac – Vojvodina (S) 6:0; BAK – Vojvodina (Cr) 4:0; Sloga – Dunav 7:1; Jedinstvo – Vulturul 5:1; Jedinstvo Stević – Strela 2:2; Jugoslavija – Vojvodina (CC) 5:1; Dolina – Radnički 5:1.

TABELA: 1. BAK (69); 2. Dolina (67); 3. Partizan (66); 4. Borac (59); 5. Strela (48); 6. Sloga (45); 7. Jedinstvo (39); 8. Jedinstvo Stević (37); 9. Vulturul (37); 10. Vojvodina (S) (37); 11. Radnički (36); 12. Vojvodina (Cr) (35); 13. Crvena Zvezda (33); 14. Dunav (31); 15. Jugoslavija (25); 16. Vojvodina (CC) (15).

U viši rang (Vojvođanska liga Istok) direktno se plasirala ekipa BAK iz Bele Crkve, dok će za još jedno mesto u vojvođanskoj ligi u baražu boriti Dolina (Padina) i Partizan (Uljma) sa ekipama iz PFL Zrenjanin. S druge strane iz lige je ispala ekipa Crvene Zvezde (Crvena Crkva)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije