Potpisan novi ugovor u Pokrajinskoj Vladi: ZA REGRESIRANJE PREVOZA SREDNJOŠKOLACA 1,6 MILIONA DINARA

31/05/2018

ZA REGRESIRANJE PREVOZA SREDNJOŠKOLACA 1,6 MILIONA DINARA
Opovo, 31. maj 2018;
Po ovlašćenju predsednika opštine dr Zorana Tasića, 29. maja u Novom Sadu zamenik predsednika opštine Miloš Markov potpisao je Ugovor o dodeli novčanih sredstava iz budžeta AP Vojvodine za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini u međugradskom saobraćaju za period januar – decembar 2018. godine.

Sredstva u visini od 1.684.298 dinara dobijena su na osnovu sprovedenog konkursa na kojem je Opština Opovo aplicirala. Pored ovih dobijenih sredstava lokalna samouprava deo finansira iz sopstvenog budžeta.

– Nakon što smo obezbedili sredstva za regresiranje prevoza studenata, obezbeđena su sredstva i za učenike srednjih škola. U pitanju je praksa koju sprovodimo svake godine, a na regresiranje putnih troškova imaju pravo svi redovni učenici srednjih škola, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, u vrednosti od 182 miliona dinara, obratio se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović
Predsednik Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim, kako je naveo, šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali školovanje izvan mesta u kojima žive.
„Pokazali smo sposobnost da investiramo u obrazovanje, te da u odnosu na jačanje naših finansijskih kapaciteta za to izdavajamo sve više sredstava i to će ostati jedan od prioriteta Pokrajinske vlade“, rekao je predsednik Mirović.
Podsetio je, da je Pokrajinska vlada, za nepune dve godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, te da je za tu namenu izdvojila gotovo 668 miliona dinara.
„Prosečno govoreći, u skoro svakoj školskoj ustanovi u AP Vojvodini imali smo određena ulaganja“, kazao je predsednik Mirović.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije