Vanškolske aktivnosti osnovaca: UČEŠĆE ĐAKA OPŠTINE OPOVO U PROJEKTU „UPOZNAJ ČAČAK MOJ GRAD“

30/05/2018

UČEŠĆE ĐAKA OPŠTINE OPOVO U PROJEKTU „UPOZNAJ ČAČAK MOJ GRAD“
Opovo, 20. maj 2018;
I više nego uspešno realizovan je projekat “Upoznaj Čačak moj grad”. Tri učenika II-3 iz Barande i dve učenice IV-5 iz Sefkerina, dostojno su predstavili matičnu školu u Opovu i izdvojena odeljenja.

Projekat je realizovan u Čačku od 25. do 27. maja u dve osnovne škole: “Dr Dragiša Mišović” i “Vuk Karadžić”. U projektu su učestvovale osnovne škole iz Valjeva, Kraljeva, Ćuprije, Leposavića, Belegiša, Niša, Opova i dve već pomenute škole iz Čačka. Đaci gosti sa učiteljima su dočekani svečanom priredbom đaka iz OŠ “Dr Dragiša Mišović” i OŠ „Vuk Karadžić“ da bi tokom dva sledeća dana upoznali sve znamenitosti grada Čačka: muzej konak Jovana Obrenovića, galeriju Nadežde Petrović, đački Majski salon sa divnom postavkom dečijih likovnih radova.

Deci prikazan najveći fikus na Balkanu u Kulturnom centru grada, a u planu projekta posećene su i Rimske terme, spomenik Stepe Stepanovića, brdo Ljubić i crkva Sv.Lazara, Trnava, spomenik Hadži Prodanove bune, Ovčar banja, manastiri Blagoveštenje i plovidba katamaranom po Moravi do manastira Nikolje.

Škole opštine Opova su predstavljene i prigodnim video klipom koji je za ovu priliku pripremila učiteljica Nada Kljajić pomoću podataka sa sajta škole. Deca su bila smeštena kod divnih domaćina dece vršnjaka. Svega ovoga ne bi bilo da se dve učiteljice iz dve pomenute čačanske škole nisu VOLONTERSKI angažovale (zarad ljubavi prema svom pozivu, dece, kolega i svog grada). I zato hvala vrednim i kreativnim koleginicama Mirjani Glišić i Jasminki Glišović na toj odluci.

Đake su u Čačak odvele i u projektu učestvovale nastavnica engleskog jezika Nina Popadić Mitrović i učiteljica Nada Kljajić. Velika zahvalnost pripada i sponzorima i volonterima u ovim aktivnostima, direktorima obe domaćinske škole, svim kolegama, roditeljima i deci učesnicima. Ovo druženje je dokaz da za lepe i korisne stvari treba samo – VOLJA! (N.K.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije