XVIII seoska olimpijada Sefkerin 2018: PREKO 300 TAKMIČARA U DESET DISCIPLINA

29/05/2018

u SPORT

PREKO 300 TAKMIČARA U DESET DISCIPLINA
Sefkerin 29.05.2018. godine.
Tradicionalno, na prvi dan „Duhova“ crkvenog praznika, a takođe i po navici meštana i ostalih pristalica, Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ Sefkerin organizovalo je osamnaesti put po redu Seosku olimpijadu u Sefkerinu.

U ime opštine Opovo i predsednika opštine Opovo dr Zorana Tasića olimpijadu su posetili predsednik Sportskog saveza opštine Opovo Igor Vujić i pomoćnik predsednika opštine Opovo Goran Fogl, koji je otvarajući seosku olimpijadu izrazio veliko zadovoljstvo što vidi veliki broj učesnika, zahvalio se organizatorima seoske olimpijade kao i svim ljubiteljima sporta i gostima koji su došli da bodre svoje učesnike. Fogl napominje da lokalna uprava nastoji da podrži svaki vid sporta i sportskih manifestacija pogotovo kad su deca u pitanju i u duhu olimpizma otvorio je Seosku olimpijadu rečima „Neka igre počnu!“.

Seosku olimpijadu su svojim prisustvom uveličali član Upravnog odbora Sokolskog saveza Srbije Aleksandar Ristić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić koja je olimpijadu pozdravila i ispratila ceo tok olimpijade i na završetku je sa rečima hvale i zadovoljstva olimpijadu zatvorila.

Ove godine novina je bila trka trotinetima, disciplina uvedena na predlog jednog od najmlađih učesnika prošlogodišnje seoske olimpijade. Tradicionalno, po osmi put, i ove godine održana je trka beba do godinu dana, i takmičenje u streličarstvu u saradnji sa streličarskim klubom „SOKO“ iz Sefkerina i streličarskim klubom „Pančevo“ iz Pančeva. Nakon trke trotinetima i trke beba do godinu dana, usledile su trke na 200m za predškolski uzrast, a osnovci su od prvog do osmog razreda trčali na 400m.

Nastavljeno je sa disciplinom pikado u četiri kategorije, muško – ženska za mlađe i starije. Sledeća disciplina je bila skok u dalj iz mesta, takođe za mlađe i starije, a po istom principu se nastavilo i sa diciplinom trčanje u džaku. Ostale discipline su imale samo jednu kategoriju (bacanje kamena s ramena, šutiranje penala, ubacivanje trojki).

Pored takmičara iz Sefkerina, Opova, Barande i Sakula, učestvovali su i takmičari iz Glogonja, Besnog Foka, Borče, Beograda, Pančeva, Batajnice, Bora. Od sokolskih društava olimpijadu su posetili: SOKO Bor, SOKO Batajnica i biciklistički klub „Avalski SOKO“.

Osnovna škola Dositej Obradović je omogućila svim takmičarima da koriste njihove prostorije u toku takmičenja. Ispred Doma zdravlja Opovo Jadranka Ginculj je vodila računa o zdravstvenom stanju učesnika na seoskoj olimpijadi. Goran Ćirika je sa ekipom Sportsko rekreativnog udruženja „SOKO“ vodio računa o bezbednosti učesnika i posetilaca seoske olimpijade,

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata i obezbeđivanje neophodnih sredstava za njihovo finansiranje preko Saveza Soko Srbije.

Po završetku takmičarskog dela učesnici i prisutni gosti otišli su na ručak (vojnički pasulj) za čiji kvalitet i ukus su se pobrinuli Ivan Ristić i Zoran Stojković. Ručak je serviran u školskoj kuhinji, pa im ovom prilikom zahvaljujemo na pomoči u organizaciji i ukazanom gostoprimstvu.

Podršku organizatoru pružila je i firma „Tref Sport“ prodavnica sportske opreme, sa 60 vaučera sa popustom za kupovinu sportske opreme nove kolekcije brenda Asics koji je poznat širom sveta. „Tref Sport“ predstavila je regionalni menadžer Marija Ristić.

Ove godine, po svim disciplinama ukupno je učestvovalo 310. takmičara. Za prva tri mesta obezbeđene su medalje, diplome i majice, a za šutiranje penala i ubacivanje trojki plus poklon lopta.

Pobednici po disciplinama: TRKA TROTINETIMA: Vasilije Stojković; TRKE BEBA do godinu dana: Jon Nebojša; TRKE NA 200m: Lara Kucin (devojčice predškolski uzrast); Filip Poledica (dečaci predškolski uzrast); TRKE NA 400m: Ivona Stamenović (devojčice 2010 – 2009 godište); Duško Vasić (dečaci 2010 – 2009 godište); Teodora Vasić (devojčice 2008 – 2007 godište); Ivan Šijak (dečaci 2008 – 2007 godište); Tanja Pavlov (devojčice 2006 – 2005 godište); Andrej Mihajlović (dečaci 2006 – 2005 godište); Ana Bogdanović (devojčice 2004 – 2003 godište); Emir Lisica (dečaci 2004 – 2003 godište); PIKADO: Tanja Pavlov (devojčice za školski uzrast kategorija od I do VI razreda); Strahinja Damjanov (dečaci za školski uzrast kategorija od I do VI razreda); Aleksandra Savić (devojke starije od 13. god); Nenad Đelevski (muškarci stariji od 13. god); TRČANJE U DŽAKU: Marijana Milkovski (devojčice za školski uzrast, kategorija od I do IV); Nemanja Stojić (dečaci za školski uzrast, kategorija od I do IV); Tanja Pavlov (devojčice kategorija od V do VIII razreda); Nikola Veselinović (dečaci kategorija od V do VIII razreda); SKOK U DALJ IZ MESTA: Anja Bogdanović (devojčice za školski uzrast kategorija od V do VIII); Andrej Mihajlović (dečaci za školski uzrast kategorija od V do VIII); Ivan Urs (muškarci, kategorija odrasli, stariji od 2000. godišta); BACANJE KAMENA S’RAMENA (stariji od 14. godina): Ivan Moram; STRELIČARSKI SPORT – STRELIČARSTVO: Slađan Novković; ŠUTIRANJE PENALA (stariji od 11. godina): Stanislav Toma; UBACIVANJE TROJKI U KOŠ (stariji od 14. godina): Milan Stajić. (G.R.)

.

 

 

 

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije