Kulturni centar Opovo: VELIKI APLAUZ ZA VELIKI TALAS (VIDEO)

24/05/2018

VELIKI APLAUZ ZA VELIKI TALAS
Opovo, 24. maj 2018;

Uz višeminutni aplauz, glumci pozorišne predstave „Veliki talas“ nekoliko puta su se vraćali na scenu kako bi se poklonili oduševljenoj publici. Popularna predstava privukla je veliku pažnju opovačke pozorišne publike tako da su karte rasprodate nekoliko dana ranije, a svi oni koju su sinoć bili u sali Kulturnog centra Opovo izašli su zadovoljni.

Mastrealnu glumačku ekipu čine doajenke srpske glumačke scene Tanja Bošković i Ljiljana Stjepanović, koje zajedno sa Lanom Karaklajić, Pavlom Pekićem, Radetom Markovićem i Stevanom Piale, kreiraju ovu sjajnu komediju.

Predstava „Veliki talas“, koju je režirao Nenad Gvozdenović, a dramu napisao Igor Amadei, duhovito opisuje težnju dvoje mladih ljudi da započnu zajednički život uprkos protivljenju rodbine. Na samom početku kroz kratke činove upoznajemo se sa likovima, a zatim, kako se radnja razvija, ritam se ubrzava, a glumci duhovitim dijalozima sve vreme drže pažnju publike i izazivaju smeh i aplauze.

Ekipu pozorišne predstave pre početka izvođenja primio je predsednik opštine dr Zoran Tasić, a glumci su, kako kažu, prijatno iznenađeni dočekom, izgledom Opova i lokalnom kulturnom scenom.

Tanja Bošković i Ljiljana Stjepanović ističu da im ovo nije prvi put da su u Opovu ali da je to bilo dosta davno. Tako je Tanja Bošković pre četiri decenije bila u Galeriji „Jovan Popović“ gde je prisustvovala venčanju poznatog srpskog glumca Milana Eraka, dok je Ljiljana Stjepanović, kako kaže, jako davno, gostovala u starom domu kulture sa nekom dečijom predstavom.

Četrdesetak godina kasnije, praveći komaparaciju nekad i sad, Tanja Bošković kaže da je zadivljena onim što je videla:

– Ja sam zadivljena. Opovo deluje umiveno, pokošeno, mirišljavo, mirišu lipe, radi fontana, tu neki svet jako diskretno i nežno prolazi, zaista lepo. Ovo je jedna izuzetno čista sala, žao mi je što nema garderobu ali je to možda sledeći korak. Publika vrlo saradljiva i hvala joj na tome – rekla je Tanja Bošković.

I Ljiljana Stjepanović upućuje pohvale opovačkoj publici i onim što je videla tokom svog boravka u Opovu.

– Vrlo sam srećna jer sam videla da ste od ovog prostora napravili jednu vrlo pristojnu salu, a kao što je Tanja rekla nedostaje vam jedna garderoba pozadi i to treba  osmisliti. Publika vam je divna, reaguje pozorišno, što nama glumcima vrlo prija. Što se tiče Opova, od moje poslednje posete mesto izgleda neuporedivo čistije, lepše, sređenije i svaka čast „gradskoj“ upravi da je sada osmislila i taj prostor ispred, i sve je čisto i lepo što mene posebno fasinira – impresije su Ljiljane Stjepanović.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije