XXV izložba umetničkih stvaralaca Opštine Opovo: SLIKARI I FOTOGRAFI PREDSTAVILI SVOJE RADOVE (VIDEO)

23/05/2018

SLIKARI I FOTOGRAFI PREDSTAVILI SVOJE RADOVE
Opovo, 23. maj 2018;

U Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu, sinoć je održana 25. izložba umetnika Opštine Opovo. U pitanju je tradicionalna kolektivna izložba koja se već 25 godina održava, a ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu privlači veliki broj učesnika i posetilaca, idejno je pokrenuo likovni pedagog Slavko Antić 1994. godine, a nastavio akademski slikar i dugogodišnji direktor Galerije i ONB Opovo Pal Dečov.

Prvobitni naziv Izložba likovnih stvaralaca Opštine Opovo“ promenjen je 2016. godine u „Izložba umetničkih stvaralaca Opštine Opovo“ kako bi obuhvatila što veći broj umetničkih formi i tehnika.

Na ovogodišnjoj izložbi učestvovalo je 18 umetnika, od toga 12 slikara i šest fotografa. U poslednje dve godine primetno je veće učešće fotografa, a ove godine fotografi, među kojima je dosta mlađih umetnika, pokazali su visok nivo kreativnosti, tako da se već nameće ideja jedne posebne foto izložbe lokalnih fotografa.

Na izložbi radove su predstavili slikari Natalija Tošić, Javorka Stamenković, Nada Kljajić, Milena Rančić, Nada Bogdanović, Snežana janković, Milorad Kovačević, Mileta Popov, Miroslav Savkov, Mirjana Jurac i Anka Janković, dok su fotografije imali Aljoša Ilin, Igor Šiler, Nikola Konstantinov, Petar Stojanović, Luka Šulc i Sonja Čvorović.

Sve pristigle radove ocenjivao je Savet galerije, na osnovu čega su slike i fotografije odabrane za izložbu. Izložbu je otvorila direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, koja je ujedno i autor postavke, a izložbu je posetio i predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Slobodna zona: U ponedeljak projekcija filma „Zlo ne postoji“

Slobodna zona: U ponedeljak projekcija filma „Zlo ne postoji“

Slobodna zona: U ponedeljak projekcija filma „Zlo ne postoji“ OPOVO, 16. mart 2024 – Od ponedeljka počinju projekcije filmskog festivala „Slobodna zona“. U ponedeljak, 18. marta, u prostorijama biblioteke u 18:00h na programu je prva projekcija, film „Zlo ne postoji“....

najnovije

najčitanije