Dečiji folklorni festival Đurđevak: PREDIVNO VEČE SA DECOM I FANTASTIČNI ABRAŠEVIĆ (VIDEO)

19/05/2018

PREDIVNO VEČE SA DECOM I FANTATSTIČNI ABRAŠEVIĆ
Opovo, 19. maj 2018;


Drugu godinu za redom „cveta“ nam ponovo pokrenuti Dečiji festival „Đurđevak“. Kao i prošle godine interesovanje za koncert je bilo ogromno, tako da je sala Kulturnog centra bila premala da primi sve koji su želeli da pogledaju koncert mladih folkloraša.

Festival je započeo smotrom učesnika, koji su zajedno sa fijakerima prošetali centralnim ulicama Opova ispraćeni aplauzima građana, nakon čega se na centralnom trgu svako kulturno – umetničko društvo kratko predstavilo.

Na koncertu su nastupila kulturno umetnička društva Čigra (Opovo), Dom kulture „Mladost“ (Glogonj), Čenta, Sveti Sava (Crepaja), PKB (Padinska skela), Dom kulture „Sveti Nikola“ (Sakule), školski tamburaški orkestar iz Sakula, a hedlajneri festivala su svakako bili momci i devojke pančevačkog Abraševića, koji su još jednom pokazali zašto su jedan od najboljih folklornih ansambala u Srbiji.

I kako voditelj programa glumac Miroslav Žužić večeras reče, Crepaja ima fijakerijadu, Sefkerin Mandalinu, Kačarevo slaninijadu, a Baranda je mali Holivud, tako Opovo ima jednu od najlepših smotri dečijeg folklora i stvaralaštva, koju treba da neguje i u budućnosti kako bi postao brend ako već nije.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije