Streljaštvo – “Doronjski” promašio sat: SAKULJANI NA KUPU SVAROVSKI, OPOVČANI U LOVAČKOJ LIGI

SAKULJANI NA KUPU SVAROVSKI, OPOVČANI U LOVAČKOJ LIGI
Opovo 17. maj 2018;
Strelci streljačkog kluba “Stevan Doronjski” iz Sakula, učestvovali su na prestižnom međunarodnom takmičenju “Svarovski Kup” u Starom Bečeju.
Glavni sponzor bila je firme iz Austrije koja je na kraju pobedniku uručila skupoceni sat Svarovski.
Prvo mesto ekipno osvojio je klub Tovariševo, drugo ekipa Grof iz Petrovca na Mlavi i treće mesto ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, dok je tim iz Sakula osvojio šestu poziciju.
– Naša ekipa se zadovoljila šestim mestom, jer u takvoj konkurenciji internacionalnih strelaca teško je primaći se samom vrhu. Poziv na ovo prestižno takmičenje znači određeno priznanje za rezultate  – izjavio je član sakulske ekipe Blagoja Mirkov.
U okviru lovačke lige strelci LU Opovo takmiče se u disciplini TRAP/25. Domaćin prvog dana takmičenja bio je Titel na strelištu na Kovilovu. Vetar je bio saveznik strelaca, koji su na otvaranju sezone u prijateljskoj atmosferi imali priliku da razmene iskustva, razgledaju nove puške, komentarišu njihove osobine.
Na kraju prvo mesto osvojila je ekipa Titela, drugo Opovo i treće Vršac 4, koji je na raspucavanju zbog istog broja golubova izgubio od naših strelaca.

Posle ispucavanja dodatne serije prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Nikola Šotra, član ekipe Opova.

Na istom strelištu naredne nedelje ekipa LU Opovo će biti domaćin, pa se u klubu nadaju bar ponovljenom rezultatu.