Skupština opštine Opovo: USVOJEN REBALANS BUDŽETA, NOVI ODBORNIK DRAGAN ANDREJIĆ

15/05/2018

USVOJEN REBALANS BUDŽETA, NOVI ODBORNIK DRAGAN ANDREJIĆ
Opovo, 15. maj 2018;
Umesto nedavno preminulog odbornika Nebojše Jankovića iz Sefkerina, na današnjoj sednici potvrđen je mandat Draganu Andrejiću iz Sakula sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Skupština je usvojila predlog rebalansa opštinskog budžeta za 2018. godinu. Nenamenski transfer od Republike  u iznosu od 20 miliona dinara povećava planirana sredstva, a tokom godine očekuje se i prenos transfernih sredstava za projekat komasacije u Barandi, što će omogućiti realizaciju ovog projekta po prethodno utvrđenom planu.

Kada su u pitanju izvorni prihodi opštine, očekuje se veći priliv po osnovu naplate zakupa i s tim u vezi povećanje prihoda od imovine i prodaje dobara i usluga.

Povećavaju se i preneta neutrošena sredstva iz 2017. godine za 6,5 miliona dinara i iznose ukupno 11,385.380 dinara, a radi se o namesnkim sredstvima koja su uplaćena 2017. godine od strane viših nivoa vlasti i njihova realizacija je predviđena 2018. godine. Iz prenetih sredstava finansiraju se sledeći projekti: izrada strategije održivog razvoja, postavljanje turističke signalizacije, izgradnja autobuskih stajališta, postavljanje brzinskog displeja, izgradnja mini pič terena u Sakulama i postavljanje računarske mreže i hotspot lokacija u osnovnoj školi.

Povećava se iznos planiranih sredstava za nastavak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže gde su obezbeđena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a Opština Opovo je u obavezi da obezbedi sopstveno učešće od 30% ukupnog iznosa. Kada su u pitanju novi projekti, rebalansom se izdvajaju i sredstva za asfaltiranje ulica u Sefkerinu.

Pored rebalansa usvojene su Odluka o izmenama i dopunama Odluke o izmeni ugovora o zakupu poslovnih prostora zaključenih između mesnih zajednica kao zakupodavca i fizičkih i pravnih lica; Odluka o izmenama i dopunama Odluke o privremenom postavljanju montažnih i pokretnih objekata na javnim površinama; Odluka o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju naknada o zaštiti i unapređenju životne sredine; Odluka o nekategorisanim putevima; Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u opštini Opovo; Pravilnik o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja; Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP „Mladost“ Opovo o kreditnom zaduženju preduzeća. Rešenje o dopuni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Opštinske narodne biblioteke Opovo; Polugodišnji izveštaj o radu PU „Bambi“ Opovo i Izveštaj o radu direktora za radnu 2017/2018. godinu; Izveštaj o radu Centra za socijalni rad Opovo za 2017.godinu; Izveštaj o radu Saveta za zdravlje za 2017. godinu (informativno).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije