Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad 17. kolo: JOŠ JEDAN PORAZ SEFKERINACA, SEZONA ZA ZABORAV

JOŠ JEDAN PORAZ SEFKERINACA, SEZONA ZA ZABORAV
Sefkerin, 7. maj 2018;
TEMPO (Sefkerin) – SLAVIA (Kovačica) 1:3 (1:2); Igrao je Tempo dobro prvih dvadesetak minuta. Tu svoju dobru igru krunisali su pogotkom odmah na početku utakmice. Ognjen Ostojić je prošao po levoj strani centrirao, a Ivan Živkov u stilu engleskih golgetera glavom zakucao loptu pod prečku gola Slavije. Nastavili su sa napadima domaći stvarali šanse ali i promašivali. I kada su se umorili prepustili su igru gostima, koji su taj poklon iskoristili i sa dva gola okrenuli rezultat na njihovu “vodenicu”.

Sa početkom drugog poluvremena krenule su i muke domaćina. Jedan po jedan zbog povrede su teren napuštali Radenković, Salaški, Ostojić i tako vidno oslabljen Tempo nije mogao pružiti više od časnog poraza. Gosti su posle jednog od kornera u 80. minutu postigli i treći pogodak i overili tri boda, koja zasluženo nose u Kovačicu.

Ponovo je jedini na visini zadatka bio golman Tempa Viktor Vickov koji je odbranio nekoliko udaraca i sprečio ubedljiviji poraz. On je pravo otkrovenje ovog prvenstva, stekao je sigurnost i odlično je iskoristio priliku koja mu je ukazana. Ostaje još poslednje prvenstveno kolo da se odigra, a Tempo će gostovati favorizovanoj ekipi Mladosti u Vojlovici.

TEMPO: Vickov, Radojičić, Todorovski, Ilkić, Salaški (Mladenović), Milošević (Đoševski), Živkov, Dačić, Radenković (Getejanac), Ćirika, Ostojić (Jon).

REZULTATI 17. kola: Tempo – Slavia 1:3; Spartak – Mladost 3.1; Pobeda – Glogonj 1:2; Polet – Unirea 3:0; Mundial – Omladinac 4:0.

TABELA: 1. Spartak (49); 2. Mladost (35); 3. Polet (35); 4. Mundial (33); 5. Glogonj (28); 6. Omladinac (25); 7. Unirea (17); 8. Slavia (12); 9. Pobeda (7); 10. Tempo (5).