Potpisan ugovor za tretiranje komaraca: VEČERAS ZAPRAŠIVANJE SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

27/04/2018

VEČERAS ZAPRAŠIVANJE SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA
Opovo, 27. april 2018;
Kako smo juče izvestili procedura javne nabavke u vezi tretiranja odraslih formi komaraca izvršena je ekspeditivno i po hitnom postupku tako da je već danas u prepodnevnim časovima predsednik opštine dr Zoran Tasić potpisao ugovor sa izvođačem radova firmom Aerosystem doo Smederevo, koji će vršiti tretman iz vazduha, dok će tretiranje sa zemlje finansirati JP Mladost Opovo, a izvesti firma “Ekosan doo” Beograd.

Zbog hitnosti situacije vanredno tretiranje odraslih komaraca izvršiće se danas oko 18:30 časova sa zemlje, dok će avionsko tretiranje iz vazduha početi između 19:15 i 19:30 časova, a istovremeno se obaveštavaju pčelari da izvrše potrebne pripreme i sklone pčele u košnice.
U pitanju je pojačan tretman za 30 do 40 posto, koji će se vršiti na površini od 2000 hektara iz vazduha i 500 hektara sa zemlje.

Predstavnici lokalne samouprave i Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo danas su otišli u Smederevo kako bi ispratili pripreme i izvršili kontrolu punjenja hemikalija koje će se koristiti tokom tretmana. Takođe, i neposrednim radovima na tretmanu večeras će prisustvovati predsednik opštine i inspektor za zaštitu životne sredine.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije