Moj svet klasične muzike: PREDSTAVLJANJE MLADIH MUZIČKIH UMETNIKA (VIDEO)

26/04/2018

PREDSTAVLJANJE MLADIH MUZIČKIH UMETNIKA
Opovo, 25. april 2018;
[vsw id=”bNPfAUW668w” source=”youtube” width=”525″ height=”344″ autoplay=”no”]
Kao i prošle godine i ovog puta je koncert mladih muzičara osnovne i srednje muzičke škole u klasi Ivane Josić pod nazivom „Moj svet klasične muzike“ privukao veliki broj posetilaca, koji su uživali u njihovom izvođenju klasičnih muzičkih dela.

Širok dijapazon instrumenata i pokazanog umeća, od početnika do već skoro formiranih muzičara, ali ono što je bilo najvažnije jeste ideja profesorke Josić da se ova deca pokažu i predstave publici. A to je svakako uspelo.

– Uvek je veliko zadovoljstvo doći u svoje mesto i Kulturni centar Opovo, pogotovo ovde u galeriji. Mi se trudimo u saradnji sa direktorkom Katarinom Nikolić Ralić da očuvamo ovaj prostor i mislim da u tome uspevamo. U programu je 21 tačka i 17 umetnika i svi su đaci muzičke škole. Moram da napomenem da nisu baš svi u mojoj klasi ali ideja je da se publici predstavi svi učenici muzičke škole sa teritorije naše opštine, izjavila je profesorka Ivana Josić.

Nastupilo je 17 muzičara od kojih je najviše bilo pijanista, zatim solo pevača, čuli smo i klasičnu gitaru, violinu, saksofon, klarinet i harmoniku. Svako od njih je dobio gromki aplauz, a publika je posebno dugotrajnim aplauzima nagradila Viktora Lalića, kao i Marka Plazinića, Marka Mijatovića i Elizabetu Jagicu.

Učesnici Drugog  dečijeg koncerta klasične muzike: Vanja Vasiljev (klavir), Ivan Banjaš (violina), Jana Strahinić (klavir), Anđela Borlja (klarinet), Jana Milenković (klavir), Anđela Slavković (gitara), Isidora Ninkov (klavir), Dejan Vaić (saksofon), Anastasija Borlja (harmonika), Nina Stojanović (solo pevanje), Marija Magdalena Tasić (klavir), Andrea Vaić (violina), Teodora Todorovski (klavir), Marko Plazinić (gitara), Marko Mijatović (solo pevanje) i Elizabeta Jagica (solo pevanje).

Povodom manifestacije „Dani knjige“ u okviru koje se odražo i ovaj koncert, Opštinska narodna biblioteka Opovo poklonila je po jednu knjigu za svakog učesnika koncerta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije