Prijem atletičara kod predsednika opštine: VELIKI USPEH MLADIH SPARTAKOVIH ATLETIČARA (VIDEO)

image_pdfimage_print

VELIKI USPEH MLADIH SPARTAKOVIH ATLETIČARA (VIDEO)
Opovo, 25. april 2018;

Povodom nedavnih uspeha Atletskog kluba „Spartak“ Opovo na pokrajinskom prvenstvu u krosu i okružnom školskom takmičenju, predsednik opštine dr Zoran Tasić primio je u svom kabinetu mlade atletičare i njihovog trenera Nemanju Stojanovića.

Tasić je atletičarima čestitao na uspehu, upoznao se sa svim prisutnim dečacima i devojčicama, razgovarao i saslušao njihove impresije sa takmičenja, a sa trenerom Stojanovićem razgovarao o aktivnostima i potrebama kluba.

Trener Stojanović je vrlo zadovoljan nastupima svojih atletičara na nedavnim takmičenjima.

– Bilo je odlično na Prevenstvu Vojvodine u krosu, malo neizvesno ali pobedili smo u ekipnoj muškoj konkurenciji, osvojili smo četiri medalje po dve srebrne i bronzane, dok sam ja u seniorskoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju. Juniori su uzeli dve medalje Uroš Urošević bronzanu, a Milan Stojanov srebrnu. Što se tiče mlađih pionira Luka Stojanović je bio treći. Pre toga je održan Proleterov kros gde su naši najmlađi atletičari imali dosta uspeha. Realne ambicije za ovu godinu su da na državnim prvenstvima osvojimo pet do šest medalja, pet naših atletičara se kvalifikovalo za školsko međuokružno prvenstvo i školsku olimpijadu i tu očekujemo da dva – tri naša takmičara prođu na republičko takmičenje koje će se održati u Novom Pazaru – izjavio je trener Nemanja Stojanović

O svojim nastupima govorili su Boris Mojsa i Teodora Vasić, koji su zadovoljni osvojenim medaljama i obećavaju nove uspehe.

Na sastanku je prisustvovao i novoizabrani predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić, koji je izarzio reči pohvale za atletski klub i najavio verifikaciju novog pravilnika u vezi bodovanja klubova.

– Prvo bih pohavlio Spartakovu decu za ovaj uspehu, ko zna koji u nizu, a Sportski savez i Opštine Opovo svakako će podržati i posebno gledati na ovakve rezultate u kategorizaciji i kriterijumima bodovovanja za dodelu sredstava koje lokalna samouprava dodeljuje za sport. Prioritet nam je da pomažemo deci i razvoju dečijeg – školskog sporta i nadam se da će i ostali klubovi postizati još bolje rezultate u budućnosti – rekao je predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo.

Što se tiče verifikacije pravilnika Vujić kaže da su pravilnik o finansiranju i javni poziv završeni tako da će već za dva dana ići na razmatranje Opštinskog veća Opštine Opovo, zatim će biti raspisan konkurs, koji će trajati 15 dana, klubovi će moći da konkurišu, a nakon toga na osnovu bodovanja podeliće se sredstva.