Radna akcija čišćenja putnih pravaca: STOTINAK VOLONTERA I PREKO 300 SAKUPLJENIH DŽAKOVA SMEĆA (VIDEO)

20/04/2018

STOTINAK VOLONTERA I PREKO 300 SAKUPLJENIH DŽAKOVA SMEĆA
Opovo, 20. april 2018;
[vsw id=”_YWRRy38Kp8″ source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Današnja radna akcija čišćenja putnih pravaca, i odzivom i rezultatima uspela je preko svih očekivanja. Na mesto okupljanja jutros se pojavilo oko 100 volontera što je bilo duplo više od planiranog. Pozivu predsednika opštine odazvali su se radnici Opštinske uprave i mesnih zajednica,  školske, predškolske i zdravstvene ustanove, opštinske biblioteke i komunalnog preduzeća.

Volonteri su podeljeni u grupe gde je svaka grupa dobila po jedan transekt, tako da je deonica Opovo – Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica očišćena mnogo pre planiranog roka. Preostalo vreme akcijaši su iskoristili tako što su očistili i deonicu puta Opovo – Sefkerin sve do granice sa Mesnom zajednicom Glogonj.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić u ime organizatora izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima današnje akcije i naglasio značaj zaštite životne sredine i potrebe da funkcioneri i radnici javnih ustanova i preduzeća ličnim angažovanjem daju primer građanima.

– Jedan od ciljeva današnje akcije je bio da se probudi ekološka svest naših sugrađana i značaj zaštite životne sredine. Takođe, želeli smo i da svojim ličnim primerom kao radnici u javnim institucijama pokažemo koliko je dobro i lepo biti „fin“ i koliko je malo potrebno da živimo u čistoj sredini. Ja bih se ovom prilikom zahvalio svim današnjim volonterima, od očekivanih 50 stigli smo do blizu 100 i ono što je jako bitno jeste da su danas ovde bili i svi direktori javnih ustanova i preduzeća što još jednom pokazuje duh zajedništva i da smo svi jedanaki, odnosno prvi među jednakima i društveno odgovorni – izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Tokom današnje akcije sakupljeno je preko 300 džakova smeća i otpada, koje su po završetku akcije utovarili radnici Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo i distribuirali na deponiju. Za sve volontere, u organizaciji Lovačkog društva „Ždral“ priređen je ručak i druženje u lovačkom domu u Sakulama, gde se predsednik opštine još jednom zahvalio svim učesnicima današnje akcije.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije